Ételek a magasban – AT.MOSPHERE

1208

Dubai. A legdrágább hotelek, a legkülönlegesebb ételek és a legvadabb bulik mind egy helyen. A luxus mindennapos, sőt elvárt. Azt hinnénk, már nincs olyan, amit eddig nem láttunk, aztán a városban nyitnak egy új éttermet, és nem is akármilyet.

Dubaiban található a világ legmagasabb épülete, a Burj Khalifa, amely a maga több, mint 820 méteres magasságával nyerte el ezt a megtisztelő címet. Az új étterem pedig a 122. emeleten található, azaz körülbelül 410 méter magasan.

atmosphere-2

Az AT.MOSPHERE természetesen luxus körülmények között szolgálja fel az ínycsiklandozó fogásokat és a vendégek a borsos árakért cserébe még a Perzsa-öböl csodás látványát is élvezhetik. Az étterem befogadóképessége több, mint 210 fő, mely nem meglepő, tudván, hogy megérkezvén egy hatalmas előcsarnokban fogadnak minket. Majd választhatunk, hogy a főteremben vagy privát teremben szeretnénk-e elfogyasztani a megrendelt finomságokat. Ha kíváncsiak vagyunk, hogyan készülnek el az ételek, lehetőséget kapunk arra is, hogy bekukkantsunk a bemutató konyhák egyikébe.

Mennyibe is kerül mindez? Egy ebéd 18.000 HUF körül van, egy vacsora viszont már majd’ 27.000 HUF összeget kóstál, természetesen per fő. Ha nem bírjuk a zsúfolt éttermeket, és úgy döntünk, az egyik privát teremben szeretnénk enni, az még 38.000 HUF plusz kiadás, de fontos, hogy ez csak csoportok részére elérhető (a csoport létszáma minimum 8 fő kell legyen). Szerencsénkre egy előétel „csupán” 11.000 HUF-ért elérhető.

atmosphere-3

Ha ebédelni valószínűleg nem is fogsz az AT.MOSPHERE-ben, érdemes legalább kívülről megnézni az épületet, hiszen a Burj Khalifa egy gyönyörűen kivitelezett, letisztult vonalakkal rendelkező alkotás.