Az orgazmushoz nem kell szex

Bizonyos hölgyeknek egy sima edzés, egy kellemes meditáció is meghozhatja a kielégülést, de olyan eset is volt a történelemben, amikor valaki annyira ideges lett, hogy elélvezett.
Alvás közben is boldogok lehetünk

Alvás közben is boldogok lehetünk

A férfiak és a nők is képesek arra, hogy álmukban jussanak el a csúcsra, bár a férfiaknál ez inkább csak a pubertáskorban, a rendszeres szexuális aktusok előtt jellemző. Persze a nők egész életükben meg vannak áldva ezzel a képességgel.

A mellbimbó ereje

Ritka ugyan, de elérhető az orgazmus a mellbimbó folyamatos ingerlésével is. Természetesen nők esetében.

Élvezetes szülés?

Nem mindenkinek jár borzasztó fájdalommal a gyerekszülés. Volt rá példa az orvostudományban, hogy egy nő szülés közben jutott el az orgazmusig.

Az agyunk becsavarodik orgazmus előtt

A kielégülés egy rendkívül intenzív és komplex agyi folyamat. Először az agykéreg szenzoros ingereket kezelő részén lesz magas az aktivitás, majd bekapcsolódik a limbikus rendszer, majd a kisagy és a frontális agylebeny jön, amelyek a mozgást irányítják. Végül a csúcsponton szinte a teljes agy elér egy borzasztó magas aktivitási szintet, miközben nagy mennyiségű oxitocin hormont szabadul fel. Ez okozza azt a bizonyos kellemes érzést.

37642[1]
Orgazmussal a rák ellen

Férfiak! Egy tanulmány szerint azok, akik egy jónapban 21-szer, vagy annál többször ejakulálnak, kisebb valószínűséggel lesznek prosztatarákosak, mintahoz, akik csak havi 4-7-szer elégülnek ki.

A spriccelő nő sem életbiztosítás

Minden férfiember arról álmodozik, hogy egyszer az extrém pornófilmekhez hasonlóan egy olyan nővel hozza össze a sors, aki orgazmus közben spriccelni kezd. Egy nem is olyan régen napvilágot látott vizsgálat szerint a spriccelés (squirting) gyakorlatilag vizelet és más folyadékanyagok keveréke, ami időnként a g-pont izgatásával választódik ki. Ez a folyadék nem összekeverendő azzal a folyadékkal, ami orgazmus közben a hölgyek vaginájában termelődik, és a spriccelés nem feltétlenül akkora történik meg, amikor a nő éppen elélvez, ráadásul sokak számára nem hogy izgató, hanem egyenesen félelmetes és visszataszító jelenség.

Hiába elégít ki, nem lesz a szerelmed

Orgazmus során oxitocin szabadul fel ugyan a testünkben, de a kutatók szerint ennek semmi köze nincs az igazi érzelmekhez, vagyis nem leszünk automatikusan rabjai azoknak, akik “jót tesznek” velünk.
Ugyanakkor egy tanulmány szerint orgazmus után a partnerünk előtt sokkal könnyebben megnyílunk, és nagyobb a valószínűsége az elmélyültebb kommunikációnak is.

Jobban csúszik

Az Indiana Egyetem felmérése szerint a férfiak több mint két harmada, és majdnem ugyanennyi nő a sikósítóra esküszik, mivel ezek az anyagok elősegítik az orgazmust.

37641[1]

Heterok hátrányban

Kutatók szerint a leszbikus nők 74,7 %-a minden alkalommal eljut a kielégülésig, a heteroszexuális nőknél ez a szám 61,6%, míg a biszeuális nőknél 58%. Érdekes tény, hogy a férfi orgazmus gyakoriságához az égvilágon semmi köze nincs a szexuális orientációnak.

Mindenki játszik

A Good In Bed online kérdőívére érkezett válaszok alapján a nők 70%, míg a férfiak 30%-a játszott már meg orgazmust. Vagyis senkiben sem szabad megbízni!

Mindenki másért játszik

Valaki csak azért színlel orgazmust, hogy végre túl legyen magán az aktuson. Mások azért, hogy ne bántsák meg párjukat, vagy éppen saját magukat próbálják meg így “felpörgetni”, esetleg ezzel akarják elhessegetni a bizonytalanságérzetüket. Egyébként egy jó tanács: ne színleljünk, mert nem egészséges, és rontja az igazi orgazmus elérésének esélyét.

Legyünk kreatívak!

A Journal of Sexual Medicine egyik dolgozata szerint bármilyen szexuális kalandozás, legyen az anális, orális szex, kézimunka, vagy akármilyen szexjáték, a férfiaknál és a nőknél is nagyobb eséllyel okozhat az együttlét közben orgazmust.

 

Hozzászólás