Ennél betegebb fotósorozatot még nem láttál – Hihetetlen, mi jut eszébe az embereknek

2128

Nem azért morbid a következő fotósorozat, mert vér folyik a felvételeken és testrészek hevernek szanaszét, hanem a fényképek mögött rejlő tartalom, maga a téma teszi azzá. Felkészültél egy különösen egyedi ötletre és annak megvalósítására? Akkor olvass tovább!

Az utolsó fotód

Ha holnap meghalnál és ki kellene választanod, milyen fényképet állítsanak ki a temetéseden, melyik lenne az? Frieke Janssens fotós tette fel ezt a nem mindennapi kérdést alanyainak, majd megörökítette őket, az ominózus felvételell a kezükben – írja a Mymodernmet. Így készült el az utóbbi évek egyik legmorbidabb fotósorozata, amelynek címe: Az utolsó fotód.

 

morbid-mymodernmet_com_2016

 

Az utolsó fotód címet viselő projekt kiötlője szerint az elhunyt hozzátartozóinak mindig gyorsan kell kiválasztaniuk, melyik képet nagyíttassák ki, majd állítsák ki a ravatalhoz. “Felmerült bennem a kérdés: vajon mit szólna az elhunyt a választott felvételekhez? Tetszene neki, vagy legszívesebben nem engedné, hogy bárki is lássa?” – nyilatkozta a Frieke Janssens.

 

morbid11-mymodernmet_com_2016

 

Te mit választanál?

A cikkben szereplő emberek kiválasztották, mit látnának szívesen a temetésükön; miközben végignéztük a felvételeket, egy kicsit megborzongtunk. Olyan szürreális az egész…

 

morbid111-mymodernmet_com_2016

 

Frieke egyébként szívesen megcsinálja bárkinek az utolsó fotóját, aki szeretné – mondjuk nem dolgozik túl olcsón, egy fotóért 1100 dollárt vagy 835 eurót kér. Cserébe persze profi sminket és stylingot kapsz, plusz ott van a tudat, hogy azt a képet teszik ki a ravatalod mellé, amelyiket te választottad…te bevállalnád?

 

morbid1111-mymodernmet_com_2016

 

Hozzászólás