Elképesztő tények a női mellekről, melyeket tuti nem tudtál!

4241

Tud­tad, hogy a bal cici na­gyobb, mint a jobb? No és ahhoz mit szólsz, hogy a mel­le­det nézik meg elő­ször a férfiak? Meg­lepő té­nyek a leg­ked­vel­tebb női test­rész­ről!

A női mell sok férfi szerint biológiai csoda, és létük hatalmas ajándék az emberiség számára.  Íme, 7 megdöbbentő tény a mellekről, amikről még biztosan nem hallottál.

1. A világ legnagyobb mellei

620x0

2009-ben Sheyla Hersey Guinness rekordot döntött melleivel. 9 műtéten esett át, és végül a 38KKK méretnél állt meg.

2. Létezik szervezet a topless jogokért

620x0 (1)

Létezik egy szervezet Amerikában, ami kifejezetten azért küzd, hogy a nőknek ugyanolyan joguk van megjelenni félmeztelenül, nyilvános helyen, mint a férfiaknak.

3. A bal mell mindig nagyobb

620x0 (2)

Nincs két pontosan egyforma mell. Általában a bal a nagyobb, de ez szinte észre sem vehető. Sokszor a bimbók mértei is eltérnek.

4. Először itt ragad le a férfi tekintete

620x0 (3)

Kutatások bizonyítják, hogy a férfiak legelőször a mellet nézik meg. És hosszasan itt is ragad a tekintetük. Azonban ez egyáltalán nem  baj, hiszen egy másik kutatás szerint,

ha percekig nézzük a csodás domborulatokat, jó hatással lehet az egészségre. Sőt 4-5 évvel hosszabbodhat az életünk.

5. A férfiak is képesek szoptatni

620x0 (4)

Kivételesen ritka, de valóban lehetséges, hogy az erősebbik nem is képes a szoptatásra.  Ők is rendelkeznek tejmiriggyel és nagy hormonális változás hatására, például kemoterápiás kezelés után beindulhat a tejtermelődés.

6. Egy átlagos mell fél kilogramm

620x0 (5)

Egy átlagos mell súly körülbelül fél kilogramm. A mellben található zsír teszi ki a test zsírtömegének 4-5%-át.

7. A mellimplantátum megmentheti az életed

620x0 (6)

A csodával határos módon menekült meg egy nagymellű izraeli nő, akit egy támadás során repesz talált el a mellkasán. Az implantátum felfogta az ütést.