Egyre nagyobb divat a francia konty. Így készítsd el, hogy tartós legyen! – FOTÓ+VIDEÓ

2449

Francia csavar – Ez a neve ennek a bohókás frizurának, melynek te sem fogsz tudni ellenállni!

 

 

A hosszú hajban az a jó, hogy ezerféle frizura készülhet belőle, annyira változatos, hogy soha nem lehet megunni. Ha gyorsan kell elkészülnöd egy hivatalos eseményre, mutatunk egy nagyon sikkes, de mégis rakoncátlanul kedves frizurát.

A Hollywood nővérek, Mary-Kate és Ashley Olsen készítették el először ezt a káprázatos frizurát, majd az egész világot meghódították vele. Az alábbiakban a szakembertől, Cristi Pascu-tól olvashatunk néhány tippet arra vonatkozólag, hogy mit kell tennünk, hogy hosszabb ideig tartson a frizuránk.

 

1. Nem muszáj frissen mosott legyen a hajunk

Ez a frizura sokkal tartósabb lesz egy olyan hajból, ami nem volt frissen mosva. A frissen mosott haj csúszós, és selymes, nehezebb belőle dolgozni. Viszont a másik végletbe sem szabad átesnünk. Mossuk meg a hajunk, és második nap menjünk a fodrászhoz, hogy elkészítse a Francia csavart.

 

2. Hajlakk

A tökéletes fixáláshoz elég sok hajlakkra lesz szükség. Hajoljunk előre, és a haj egészét, a tövektől kezdődően fújjuk be alaposan lakkal.

 

3. Tupírozás

Ez főleg a gyenge, vékony szálú haj esetében elengedhetetlen. Mielőtt nekifognánk a frizura elkészítéséhez, először tupírozzuk fel az egész hajunkat.

 

4. Kiegészítők

Szükségünk lesz nagy, és látványos csipeszekre, és hajtűkre. Egy erős, göndör hajhoz például sokkal nagyobb csatokat kell használnunk, hogy kellőképpen megtartsa a frizuránkat. Találtassuk a kiegészítőket az öltözetünkhöz, így sokkal sikkesebb lesz.