“Az extrovertáltakra sokan panaszkodnak, hogy hangosan és túl sokat beszélnek, azonban nekik is származik belőle előnyük, hiszen egy felmérés szerint többet szexelnek, mint introvertált társaik” – mondta el Brian Little, a Cambridge University pszichológusa.

A Nyugat-Németországban végzett kutatás első lépésében az alanyokank egy egyszerű személyiségtesztet kellett kitölteniük. Így az önkénteseket két csoportba sorolták: extrovertáltak és introvertáltak. A következőekben arra a kérdésre kellett választ adniuk, hogy milyen gyakran élvezik a testi örömöket. Ez alapján kiderült, hogy az extrovertált férfiak jellemzően heti 5,5-ször bújnak ágyba, míg az introvertált társaik ágytornájának száma alig éri el a 3-at. A hölgyek körében ez a következően alakult: a nyitottabb nők 7,5-ször szexelnek, introvertáltak pedig 3,1-szer élvezik a testiség örömeit.

20150309csak-a-lotyok-analkodnak-letezik

“Az extrovertáltaknak ingerekre van szükségük ahhoz, hogy működni tudjanak. A leginkább a gyors ingerekre reagálnak jól, továbbá szeretik a fekete-fehér, konkrét nyelvezetet, a világos, érthető és egyértelmű kommunikációt. Ezért aztán szeretik a szemkontaktust, közelebb állnak a másikhoz és könnyen szemeznek, ami segíti azt,hogy intim kapcsolatba kerüljenek a másikkal” – magyarázta meg az eredméynek alakulását a szakember.

Egy korábban készített felmérésből ezzel ellentétben azt is megtudhatjuk, hogy az introvertáltaknak sincs okuk elkeseredni, ugyanis egyes kutatások azt bizonyítják, hogy ők jobb szeretők: gyengédek, figyelmesek és szeretik a hosszú előjátékot.

Hozzászólás