Egy kutatás megmondja, Te milyen szerető vagy!?

4065

“Az extrovertáltakra sokan panaszkodnak, hogy hangosan és túl sokat beszélnek, azonban nekik is származik belőle előnyük, hiszen egy felmérés szerint többet szexelnek, mint introvertált társaik” – mondta el Brian Little, a Cambridge University pszichológusa.

A Nyugat-Németországban végzett kutatás első lépésében az alanyokank egy egyszerű személyiségtesztet kellett kitölteniük. Így az önkénteseket két csoportba sorolták: extrovertáltak és introvertáltak. A következőekben arra a kérdésre kellett választ adniuk, hogy milyen gyakran élvezik a testi örömöket. Ez alapján kiderült, hogy az extrovertált férfiak jellemzően heti 5,5-ször bújnak ágyba, míg az introvertált társaik ágytornájának száma alig éri el a 3-at. A hölgyek körében ez a következően alakult: a nyitottabb nők 7,5-ször szexelnek, introvertáltak pedig 3,1-szer élvezik a testiség örömeit.

20150309csak-a-lotyok-analkodnak-letezik

“Az extrovertáltaknak ingerekre van szükségük ahhoz, hogy működni tudjanak. A leginkább a gyors ingerekre reagálnak jól, továbbá szeretik a fekete-fehér, konkrét nyelvezetet, a világos, érthető és egyértelmű kommunikációt. Ezért aztán szeretik a szemkontaktust, közelebb állnak a másikhoz és könnyen szemeznek, ami segíti azt,hogy intim kapcsolatba kerüljenek a másikkal” – magyarázta meg az eredméynek alakulását a szakember.

Egy korábban készített felmérésből ezzel ellentétben azt is megtudhatjuk, hogy az introvertáltaknak sincs okuk elkeseredni, ugyanis egyes kutatások azt bizonyítják, hogy ők jobb szeretők: gyengédek, figyelmesek és szeretik a hosszú előjátékot.