Egészséges vagy káros a pornóipar?

2882

A pornóipar létezése óta folyamatosan fönnáll a kérdés, hogy vajon az erotikus filmek egészségesek, vagy károsak-e a szexualitásunkra. Úgy tűnik, erre 2015-ben sem kapunk választ.

A pornónézés és a médiában látott szexualitás nagyban befolyásolja az ágyban kialakított szokásainkat, sőt, a hatásuk már kamaszkorban is elkezdődik. Egy nemrég nyilvánosságra került felmérés szerint ugyanis azt csináljuk, amit látunk. Erről jelent meg egy friss tanulmány, amit a szexuálpszichológus, Justin Lehmiller a Pschology Today című lapban közölt.

20150622szexpotlas-vagy-erzelmi-kielegulesintim4

Több mint hatezer serdülőkorú fiatal szexualitását elemezték hat éven keresztül amerikai kutatók. Telefonon, nyolchavonta keresték meg a résztvevőket, és kérdezgették őket a szokásaikról. Végül 1288 fő vett részt teljes hosszában a tesztben, amiből tisztán kiderült, hogy milyen hatással is vannak ránk a médiában látott nemi aktusok.

20150814hatoljon-belem-doktor-ur-3

A 10 és 14 év közötti, főként amerikai lányok és fiúk körülbelül 20 éves korukig adtak hírt magukról a kutatóknak. A kérdések között szerepelt például, hogy hány éves koruktól élnek nemi életet, pettingeltek- e már, vagy hányszor közösültek óvszer használata nélkül.

Az eredmények igen vegyes képet mutattak. A legtöbben tizenévesen már szexuálisan aktívak voltak, de 16 éves korukig vártak a szexszel. Akik néztek szexuális tartalmú filmeket, azok korábban kezdtek el nemi kapcsolat létesíteni, és ez főleg a fiúkra volt igaz. Emellett náluk volt észrevehető, hogy mellőzik a gumi használatát. A kutatók szerint a látott filmek egyfajta izgalomkeresésként szerepelnek a tinik életében, akik szinte hajszolják az élvezeteket.

(forrás: life)

Hozzászólás