AIDS, tuberkulózis, drogok és embertelen körülmények Románia fővárosa – alatt. Nem hittünk a szemünknek!

 

Elképesztő galériára bukkantunk a Daily Mail internetes oldalán. Bukarest utcái alatt egy másik élet bontakozik ki a szemünk előtt – a csatornákban!

.

 

A föld alatt megbúvó csatornarendszerekben külön kis társadalmat hoztak létre a város számkivetettjei kitaszítottjai. AIDS-el, tuberkulózissal és más testi-lelki nyomorral küzdők tengetik itt az életüket döbbenetes körülmények között, a sötét, nyirkos alagutakban.

 

 

A Ceausescu rendszer árváiból nem mindennapi közösség alakult itt ki. Több százan élnek összezsúfolva, hőségben, tomboló zenében kis fekete szipus zacskók és tűk társaságában.

 

 

 

Az itt élők vezetőt is választottak maguknak, akit csak nemes egyszerűséggel -utcai harcos múltjából kifolyólag – Bruce Leenek neveznek. A férfi apja, mentora és bizony drogdílere is a “csatornák népének” – furcsa mód biztonságot és kiszámíthatóságot ajánlva mindazoknak akik ezt az életet választották.

ERRŐL TUDNIA KELL  Orr korongokkal csúfította el a nőket az indiai törzs – mi volt rá az okuk?

 

 

A képen látható, korábban utcai harcos Bruce maga is a csatornában nőtt fel, anyja három nappal születése után dobta el magától.  Saját közösségét a társadalom legalsó szintjét képező „söpredéknek” írja le. Annak ellenére, hogy drogot ad nekik, Bruce Lee számos pozitív dolgot is tesz az itt élőkért: egy önellátó “családot” próbál létrehozni, hogy visszaadja ezeknek az embereknek a saját magukba vetett hitüket. Ezen felül megvédi a gyerekeket a sze.xuális atrocitásoktól és fedelet ad a kitaszított drogfüggőknek.

 

 

Bruce Lee és „alattvalói” ékesen bizonyítják, hogy hogy a fény és árnyék világa nem csak a fantasy regényekben létezhet, ez a nyomor bizony nagyon is a valós, húsba vágó jelen.

 

 

Ha úgy érzed, ezeket a képeket másoknak is látnia kell, oszd meg a cikket!

Hozzászólás