Csak fizetőeszköz vagy életünk értelme a pénz?

1157

Hogyan viszonyulunk a darabka papírhoz és csilingelő érméhez?

20150528forint-penz-penzugyek-penztarca-bankkartya1

Gyakran megkapjuk, hogy a mai világban mindenki csak azzal foglalkozik, hogy mit vásárolhat meg a pénzéből, pedig ennél sokkal fontosabb dolgok is vannak az életben. Az ilyen megjegyzésekre szoktunk visszavágni valami olyasmivel, hogy sokkal jobb egy mediterrán tengerparton élvezni a sok jobb dolgot, mint a híd alatt.

A pénzhez tehát sokféleképpen lehet hozzáállni. Természetesen ez függ attól, hogy örülünk, ha ki tudjuk fizetni a számlákat, vagy bőven van mit a tejbe aprítani. Ha tudni szeretnénk, hogy a csillagok szerint milyen a hozzáállásunk ahhoz a darabka papírhoz és csilingelő érméhez, akkor a csillagjegyünk ezt is elárulja.

Kos: A biztonságot és a státuszt jelképezi számunkra a pénz, mert egyfelől szükségünk van az anyagi biztonságra, míg másfelől szeretjük azt mutatni a világ felé, hogy nekünk van pénzünk, amiért keményen megküzdöttünk, és amihez foggal-körömmel ragaszkodunk.

Jellemző ránk, hogy csak annyira mutatjuk meg a pénzügyi státuszunkat, amennyi elég ahhoz, hogy elnyerjük mások elismerését. Kedveljük a szép, elegáns holmikat, drága kozmetikumokat, ezért ezekre nem sajnáljuk a pénzt. Más esetekben szeretünk ülni a pénzünkön. Ez főleg akkor igaz, ha valaki kölcsönt akar kérni tőlünk, mert ilyesmiről szó sem lehet. Ha esetleg nincs pénzünk, vagy rosszabb szériánk van, akkor idegösszeomlást kapunk.

Bika: Vagyunk annyira bölcsek, hogy belássuk, a pénz csak egy eszköz, amivel dolgokat vehetünk magunknak. Számunkra nem jelent gondot a költés, főleg azért nem, mert szeretjük a szép dolgokat, luxustermékeket.

A legjobban azt kedveljük, amikor bulizásra, szórakozásra költhetünk és így megoszthatjuk másokkal, mert örömmel tölt el, ha meghívhatjuk a szeretteinket, akiknek ajándékot vehetünk. Mindezt nem ész nélkül tesszük, hiszen arra ügyelünk, hogy mindig legyen vésztartalékunk.

Ikrek: Fiatalként imádjuk szórni a pénzt a bulikra, utazásra, ruhákra, tehát az életre. Idősebb korunkban rájövünk, hogy nem baj az, ha nem verjük el az összes pénzünket, hanem tartalékolunk belőle a nehezebb időkre.

Néha előfordul, hogy a két végletbe esünk, hiszen míg fiatalon elszórtuk minden forintunkat, addig később annyira spórolunk, hogy komoly lelki tusát okoz az, hogy tényleg kell-e valami. Ilyenkor kezdődik a végeláthatatlan könyvelés, számolgatás, sőt, még arra is hajlamosak vagyunk, hogy számon kérjük a családot, hogy hova tűnt a pénz. Ikrekként nagyon élelmesek, beosztósak vagyunk, csak arra kell figyelnünk, hogy ne legyünk garasoskodók.

penze

Rák: Úgy gondoljuk, hogy a pénz a boldogság forrása, ami arra való, hogy örömet szerezzünk vele magunknak és másoknak. Nagyon szeretünk vásárolni, ajándékot venni a szeretteinknek, étterembe járni, szórakozni, utazni, tehát imádjuk élvezni az életet.

Ezzel nem lenne baj akkor, ha nem lenne gyakran anyagi problémánk amiatt, hogy képtelenek vagyunk spórolni, ezért segítő kézre van szükségünk. Rákként az a veszély is fenyeget, hogy a vásárlás pótcselekvéssé válik. Nagyon instabil a pénzzel való kapcsolatunk, mert hajlamosak vagyunk azzal az optimista gondolattal nyugtatni magunkat, hogy sebaj, majd máshonnan lesz pénzünk.

Oroszlán: A pénz mestereként imádjuk szórni a vagyonunkat, mert szeretjük, ha mindent megvehetünk, ideértve a tárgyakat, elismerést, luxust, mások szeretetét. Emellett arra is vágyunk, hogy mások világosan lássák a jólétünket.

Nekünk mindenből a legszebb és a legjobb kell. Oroszlánként tehát a hatalom jelének tekintjük a pénzt, ám ez nem jelenti azt, hogy elhajtjuk azokat, akik kölcsönkérnének, ugyanis nagylelkűen adakozunk.

A pénzről azt gondoljuk, hogy az a jó, ha minél több és több van belőle, ezért bármit megtennénk érte. Szerencsére kiváló üzleti érzékkel áldottak meg az égiek, ezért mindig megtaláljuk a módját annak, hogy növeljük a bevételünket. Ha rossz szériánk van, akkor teljesen kiakadunk.

Szűz: Megvesszük magunknak a minőségi, elegáns ruhákat, drága és legjobb kozmetikumokat, de ezeken kívül nem költünk semmire, mert ugyanolyan spórolósak vagyunk, mint Dagobert bácsi a meséből.

Állandóan azon ügyködünk, hogy még több és több pénzünk legyen, ám ez nem jelenti azt, hogy egyre jobban élveznénk a vagyonunkat, ugyanis nekünk az a tudat kell, hogy van min ülnünk, hogy az öreg napjainkban majd fenntarthassuk a kényelmes életet.

Szűzként nagyon tudatosan és megfontoltan viselkedünk, ha pénzről van szó, hiszen ez egyértelműen a biztonságot jelenti a számunkra, ám nem ártana, ha kicsit jobban élveznénk a vagyonunkat, és nem görcsölnénk azon, ha nem megy annyira jól a szekér.

Mérleg: Esetünkben a pénz egyfelől a biztonság jelképe, másfelől eszköz, amivel garantálhatjuk a saját és a szeretteink jövőjét. Szeretünk utazásra, szórakozásra költeni, de az az igazi, ha másokra fordíthatjuk a pénzünket.

Nagyon boldoggá tud tenni, ha ajándékot vehetünk másoknak, mert imádunk meglepetést okozni. Az sem jelent problémát, ha kölcsönkérnek tőlünk, mert gálánsan és nagylelkűen adunk. Ez akkor is igaz, ha éppen nem vet fel a pénzt. Ha kell, akkor nagyon keményen megdolgozunk azért, hogy mindezt fenntartsuk. Az teljesen padlóra tud küldeni, ha nincs pénzünk.

Skorpió: A pénz fizetőeszköz, ennyi. Jellemző ránk, hogy spirituális oldalról közelítjük meg a pénz témáját, amiről azt gondoljuk, hogy a létfenntartás eszköze, de nem jelent önmagában életet. Úgy gondoljuk, hogy folyamatosan költeni kell ahhoz, hogy kapjunk, mert így lehet fenntartani az egyensúlyt.

Természetesen törekszünk az anyagi biztonságra, ám nem félünk, ha pénzszűkébe kerülünk, mert hiszünk abban, hogy az Univerzum kisegít. Képesek vagyunk a nélkülözésre, tehát nem vág padlóhoz, ha nem vet fel a pénz. Ha van miből, akkor szívesen költünk és boldogan lepünk meg másokat. Arra mindig odafigyelünk, hogy legyen némi spórolt pénzünk, mert tudjuk, hogy felkészülten kell várni a jövő viszontagságait.

Nyilas: Pénz? Akkor legyen belőle a lehető legtöbb! Szeretjük a pénzt, főleg elkölteni. Érjen öröm, bánat, legyen jó vagy rossz napunk, mindegy, mert nekünk mindig vásárolnunk kell, hiszen imádjuk az újdonságokat, és mindig kell valami új az életünkbe.

Habár úgy tűnik, hogy ész nélkül szórjuk a pénzt, mégis arra odafigyelünk, hogy mindig legyen elegendő vagyonunk, mert csak így tarthatjuk fenn a színes életszínvonalunkat, elvégre pénz nélkül nincs utazás, extrém hobbi, buli.

Nagyon jó az üzleti érzékünk, ráadásul elég szorgalmasak és ambiciózusok vagyunk ahhoz, hogy megkeressük a kellő mennyiségű pénzt. Ha esetleg pénzszűkében vagyunk, akkor teljesen visszafogjuk magunkat, de az se ritka, hogy depresszióba esünk.

Bak: A pénz a mi szótárunkban azt jelenti, hogy egy életen át tartó biztonságot vehetünk rajta. Ez az oka, hogy űzzük, hajszoljuk, és bármit megtennénk érte. Jellemző ránk, hogy keményen dolgozunk azért, hogy bebiztosítsuk a saját és szeretteink jövőjét.

Olykor előfordul, hogy nem tudunk ellenállni a minőségi, drága, luxus holmiknak, ám tényleg nagyon ritkán vagyunk hajlandóak pénzt adni ezekért. Ennél sokkal gyakoribb, hogy még önmagunktól is megtagadunk mindent, csak azért, hogy meglegyen az a tudat, hogy a matrac alatt ott a pénzünk. Ha ez a meggyőződés hiányzik, akkor jön a depresszió.

Vízöntő: Nagyon fontos szerepet játszik az életünkben a pénz, mert erre szükségünk van ahhoz, hogy fenntartsuk a színes, luxus, változatos, eseményekben gazdag, extrém hobbikkal teli életszínvonalunkat.

Vízöntőként elég életrevalók vagyunk ahhoz, hogy úgy gondoljuk, hogy a föld alól is képesek vagyunk előteremteni a pénzt, vagy majd az istenek megszánnak. Az esetek többségében semmit sem szeretünk megtagadni önmagunktól, ezért nehezen spórolunk. Azt valljuk, hogy csak egyszer élünk, akkor azt miért ne lehetne jólétben és kényelmesen?

Halak: A pénz az a kis darab papír, szépen csilingelő érme? Már nem cserekereskedelem szerint élünk? Kár, mert nekünk az is megfelelne. Minket egyáltalán nem érdekel a pénz. Persze az jó, ha van, de az sem baj, ha nincs, mert majd lesz.

Vallási és spirituális beállítottságunk miatt belátjuk, hogy a pénz önmagában nem tehet boldoggá és az életünk értelme se lehet. Sőt! Gyakran kifejezetten utáljuk a pénzt, mert másoknak az jelenti a boldogságot. Habár pénzellenesek vagyunk, mégis tudjuk, hogy abból kell megélni, ezért az Univerzum vagy varázslat által bevonzzuk, illetve optimistán hiszünk abban, hogy majd az égiek adnak elég pénzt.

(Forrás: noiportal.hu)