Bőrradír kávé, kókuszolaj és méz keverékéből a szép és sima bőrért! – Recept

875

A bőr időközönkénti megtisztítása nagy szerepet játszik a ráncok, foltok, és pattanások kialakulásának megakadályozásában. Ha rendszeresen ápoljuk az arcbőrünk, sokkal fiatalosabbak leszünk.

 

kave-arcradir

 

Hetente egy vagy két alkalommal ajánlott az arc, vagy akár az egész testfelületünket átradírozni, így megszabadulhatunk a szennyeződésektől, és az elhalt hámrétegektől. A rendszeres bőrtisztítás eredményeképpen bőrünk megújul, fiatalos, és ránctalan lesz. Ha kávés, mézes keverékkel masszírozzuk át, akkor a narancsbőrtől is megszabadulhatunk.

A természetes módszerek hívei szerint a házilag kikevert készítmények sokkal hatásosabban, és kíméletesebben ápolják a bőrt. Ahelyett, hogy sok pénzt költenénk a kozmetikusra, készítsük el otthon mi magunk az alábbi keveréket. A brazil nők rendszeresen használják a méz és kókuszolaj keverékéből készült tápláló bőrradírt. Ennek köszönhetően bőrük hihetetlenül selymes, ápolt, és fiatalos lesz.

Készítsük el az alábbi, tápláló összetevőket tartalmazó bőrradírt, és alkalmazzuk rendszeresen.

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál darált kávé,
  • 1 evőkanál kókuszolaj,
  • 1 evőkanál méz,
  • 1 evőkanál barna cukor.

Alkalmazás: a hozzávalókat keverjük el egy tálkában, majd a letisztított arcbőrünk dörzsöljük át vele alaposan.

Ez a bőrradír minden bőrtípusra ajánlott, serkenti a vérkeringést, tisztít, és értékes tápanyagokkal tölti fel az arcbőrünket. A kávé antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, a kókuszzsír pedig az egyik legjobb természetes ránctalanító.

Hozzászólás