Bizarr italok

2176

Ha unod már a szokásos whiskey és sör kettősét, amikor iszogatni mentek a haverokkal, itt az ideje, hogy kipróbálj valami teljesen újat. Találtunk néhány furcsa italt, és bár nehezen tudjuk eldönteni, hogy inkább az „ezeket mindenképp próbáld ki” vagy az „ezeket semmiképpen se próbáld ki” kategóriába tartoznak-e, mindenesetre érdemes megismerkedni velük.

Szalonnás vodka
Szalonnás vodka

Az egyesült államokbeli Idahóból származó burgonyából készült Bakon Vodka egy árnyalatnyi borsos szalonna ízt tartalmaz. Egyes koktélokhoz, például a Bloody Maryhez nagyszerűen felhasználható, másokhoz, mint a White Russianhoz már kevésbé. Ha szalonnás rántottát ennél vacsorára, a szalonnát ki is hagyhatod belőle, elég, ha leöblíted egy kis vodkával. Kíváncsian várjuk, a májas hurkás és a disznósajtos vodka mikor jön.

Tejes sör
Tejes sör

A beer (sör) és a milk (tej) szavakból született meg e furcsa japán ital neve. A Bilk egy alacsony malátatartalmú sör, amelyet Hokkaido szigetén gyártanak. A nedű ötlete egy italbolt-tulajdonos fiának fejéből pattant ki, aki a tejiparban tevékenykedik. A Bilk feltalálója nem tudta eldönteni, mit kezdjen a készletből megmaradt, felesleges tejjel, így hát felvetette a helyi sörfőzde tulajdonosának, mi lenne, ha összetennék, amijük van. A Bilk íze a gyümölcsös sörökhöz hasonlít, így remekül megy édes ételekhez. A gyártó azt reméli, emiatt a nők is szívesen fogyasztják majd.

Pezsgősör
Pezsgősör

Bár azt mondják, nem jó keverni a különböző italokat, a pezsgőből és sörből készült Champagne Lager megpróbál rácáfolni erre. Az unalmas szilveszteri bulikat jelentősen lerövidíthetjük, ha kezdeti sörözést és az éjféli pezsgőzést egybevonva a pezsgősört választjuk, így hamarabb leléphetünk, és továbbállhatunk egy izgalmasabb partira.

Széna ízű vodka
Széna ízű vodka

Ha legszívesebben farmerként élnél valahol a vadnyugaton, mindenképp érdemes kipróbálnod a széna ízű vodkát. Az ital egy évelő fűféle, pontosabban a bölényfű kivonatának hozzáadásával készül. A frissen kaszált széna illatával és ízével megbolondított vodka fogyasztásakor a „mértékkel” jótanácsot mindenképp érdemes megfogadni, ugyanis az ital egy mérgező vegyületet, kumarint tartalmaz, melyet patkányirtókban is alkalmaznak.

Lazacos vodka
Lazacos vodka

A farmerek mellett a halászok sem maradhatnak ki a jóból. A füstölt lazac ízével megbolondított vodkát Alaszkában gyártják. Végülis, lazac van, hideg van, miért is ne? Az ital kitalálója azt mondja, az ötlet megszületésében némi őrültség és részegség is szerepet játszott. Ezen valószínűleg senki sem lepődik meg. Valami igazán alaszkait szerettek volna létrehozni, válaszul a baconös vodkára – és ez sikerült is.

🙂

Hozzászólás