Áztassuk naponta a lábunkat ebbe az oldatba, hogy megszabaduljunk a méreganyagoktól!

966

 

Az emberek évszázadok óta használják az Epsom-sót méregtelenítés céljából. Ez a könnyen hozzáférhető só, viszonylag olcsó, és szinte bármelyik gyógyszertárban beszerezhető.

 

Áztassuk naponta a lábunkat ebbe az oldatba, hogy megszabaduljunk a méreganyagoktól!

 

Az Epsom-só abban különbözik a többi hagyományos sótól, hogy magasabb a magnézium-, és a szulfáttartalma, ezért hatékonyabban méregteleníti a szervezetet.

Amikor beleáztatjuk az Epsom-sós vízbe a lábunk, beindul az ozmozis folyamata, mely során a só elég nagy része kivonódik a szervezetünkből, majd magnéziummal, és szulfátokkal töltődünk fel helyette.

A magnézium több, mint 325 enzimet tartalmaz, gyulladáscsökkentő, javítja az izmok, és az idegek működését, szabályozza a vérkeringést.

Az Epsom-sós lábáztatás ajánlott azoknak, akik izomfájdalmakkal, izomgyulladással, köszvénnyel, magnéziumhiánnyal küzdenek. Azonban, ha valaki szívbeteg, várandós, vagy nyílt sebei vannak, mellőzze a lábfürdőt.

Hogyan készítsük el az Epsom-sós lábfürdőt?

A fürdő 30 percig tart: 15 perc szükséges ahhoz, hogy a méreganyagok kiürüljenek a szervezetünkből, és 15 perc kell ahhoz, hogy magunkba szívjuk az értékes anyagokat. Egy mosdótálat töltsük meg meleg vízzel, majd tegyük bele az ajánlott mennyiségű sót:

  • 25 kg alatti gyerekeknek: 1/2 csésze só
  • 25-50 kg közötti személyeknek: 1 csésze só
  • 50-75 kg közötti személyeknek: 1 ½ csésze só
  • 75-100 kg között: 2 csésze só. Ezen felül minden 25 kg után egy fél csésze sót számoljunk.

Oldjuk fel a vízben a sót, majd áztassuk bele a lábunk. Három egymásután következő nap, fél órán keresztül ismételjük meg a kúrát, egy időre teljesen megszabadulhatunk a méreganyagoktól.

Hozzászólás