Azt mondták a szülőknek, hogy a kisbabájuk meg fog halni – most ő a legnagyobb csoda életükben

3831

Matthew Riddleről nem mondhatjuk el, hogy teljesen egészséges lenne, de erős kisbaba. Egy nagyon ritka betegséggel és nem teljesen kifejlett aggyal született, kevesebb mint egy kiló volt a súlya születéskor.

A testben és az agyban megjelenő betegség egy nagyon ritkán előforduló komplikáció. Az sem volt biztos, hogy Matthew életben fog maradni de mindenkit meglepett azzal, milyen erős volt.

matthew-5

 

Ezt a ritka betegséget MOPDII-nek hívják, a törpenövés egy formája. A feje kisebb és az agya sem fejlődött rendesen. Mikor az orvosok észrevették, hogy a gyermek nem fejlődik rendesen a méhben, minél előbb be akarták indítani a szülést.

 

atthew-2

 

Senki sem merte elhinni, hogy életben marad születés után, de most már 7 hónapos. Sokan, akik először látják a picit, azt gondolják túlságosan is kicsi. Kevesebb, mint 2 kg a súlya most de nagyon szép jövő elé néz.

 

atthew-3

 

A kis Matthew tud majd járni, beszélni, iskolába menni de mindig is kicsi marad, mondta édesanyja Genevive a WLKY hírügynökségnek.

A család rendszeresen Kaliforniába utazik, ahol a baba orvosi kezelést kap, hogy megelőzzék a jövőben esetleg fellépő agyi fejlődési rendellenességeket.

A szülők nagyon pozitívak gyermekük jövőjével kapcsolatban és szeretnék megértetni a világgal, hogy gyermekük normális, annak ellenére, hogy kis termetű.

 

atthew-4

Kérjük ossza meg ezt a történetet barátaival, ha Önt is meghatotta!