21 óra, Színházak Éjszakája, két óra sorban állás után sem kerültem be az Operaház kulisszajárására, ami  évente ismétlődő program, tehát azt gondolnánk, hogy a szervezők, már megtanulták kezelni a helyzetet.

Nem magam miatt, vártam, a kisfiammal mentem, akit nagyon érdekelt az Opera a kulisszák mögött. Már közel voltunk, a 23 órás csoportba bent lettünk volna, hiszem a tizedikek voltunk, és az első 21 már biztosan bejut, de 100 ember várakozott, a legtöbben biztosan hiába. Nekünk még két órát kellett volna.

Kértem, hogy osszák ki a helyeket az utolsó sétára, hagy menjen haza, aki biztosan nem jut be, és nekünk se kelljen a zuhogó esőben tovább állni. Felvilágosítottak, hogy ez nem lenne fair a sok emberrel, hiszen, mi van akkor ha később érkezik valaki, az utolsó sétára, és nem jut be, mert nekünk már van jegyünk. Hiába mondtam, hogy így sem jutna be, nem érdekelte őket, azt mondták a kezüket széttárva, hogy sajnos nem tudnak mit tenni. Így hagyták a csaknem száz embert sorban állni az esőben még két órát, úgy hogy ebből a tömegből tudták, hogy csak 21 juthat be.. Kértem, hogy engedjék el őket, nem tehenek a vágóhídon, hanem kultúrára éhes emberek, akik szeretnék látni az Operaház kulisszáit.Csak azt ismételgették, hogy “Sajnos nem tudnak mit tenni”. Beszéltem a sorbanállókkal, volt aki évek óta jár ide, és még sosem jutott be, mert csak 70 néhány ember regisztrálhat összesen a HÁROM, jól olvasod a 3 tárlatvezetésre, és az az első napon el is megy….

A többiek, a legszerencsésebbek állhatnak sorba 4-5 órát, sokan gyerekkel, hogy bejussanak. Pedig csak kultúrát szeretnének.


Ez Magyarország, tessék! Nincs mit tenni, nem tudnak mit tenni, nem érdekli őket, ők bent vannak.

A felháborodásom egy Facebook oldalt is szült, amit kérlek ossz meg, hogy minél többen beírhassák a történetüket, hogy ilyesmi soha, de soha többé ne forduljon elő!

Az alábbi képre kattintva érheted el!