Az illatok bűvöletében – Parfümkalauz férfiaknak

1327

A férfi szépségápolás megkoronázása a parfüm. Igényes öltözékhez, frissen borotvált archoz, finoman manikűrözött körmökhöz egy igazán kellemes, megfelelően kiválasztott illat dukál.

A megfelelő parfümök választása és használata igazi kihívás még a nők számára is, nem hogy a férfiaknak. Kifinomultságot, önismeretet igényel, a legmegfelelőbb illatanyagokat tartalmazó parfüm kiválasztása.

Személyes illatunknak nagyjából egy karnyújtásnyira kell körüllengenie testünket; az ennél erősebb illatfelhő már zavarónak, tolakodónak bizonyulhat. A parfümünk tükrözi stílusunkat, saját illatunkkal keveredve felerősíti kisugárzásunkat, s egy igazán sajátos illat akár személyiségünk védjegyévé is válhat. Gondoljunk csak arra, hogy egy kellemes illatfelhő hány feledésbe merült emléket juttathat eszünkbe.

Kalauzunk 4 különböző férfitípust mutat be 4 héten át, melynek segítségével az erősebbik nem képviselői is elsajátíthatják az illatválasztás csínját-bínját. Első kategóriánk a laza, természetes, életvidám, sportos férfiak számára mutatja be a leginkább megfelelő parfümöt. Ebbe a kategóriába tartozó férfiak lendületesek, örökmozgók, társaságkedvelők, akik a sportosan elegáns, eklektikus stílust részesítik előnyben, mely nem ismer szabályokat.

A laza, természetes férfiaknak mindenképp friss illatokat ajánlunk, melyek könnyűek, tiszták és pezsdítőek.

Az igazán igényes parfümválasztók gondolnak arra, hogy két különböző parfümöt alkalmazzanak más napszakokban. Napközben kevésbé erőteljes illatokat célszerű választani, hisz akkor az öltözékünk is visszafogottabb.

Geo F. Trumper Milk of flowers

milkofflowers

Első ajánlatunk a Geo F. Trumper, Milk of flowers parfümje, mely az egyik legkülönlegesebb Trumper illat.  Fűszeres melegsége játékosan csiklandozza az orrot, az alap pedig szinte hipnotikusan nyugtató. Bár neve virágokra utal, korántsem érzik magukat a közelünkben lévők egy virágárusnál: ezt az illatot a Trumper rendkívüli módon komponálta meg.

CREED Erolfa

creed-fragrance
Második ajánlatunk egy igazi kincs, a Creed Erolfa illata. A CREED család rajong a vitorlázásért: egy ilyen közös kaland alkalmával fogant meg a tengert és a szabadságot idéző illat ötlete. Olivier Creed, a család feje és hatodik generációs mesterparfümőr, a családja után nevezte el a legújabb alkotását: ER jelenti Erwint, az egyetlen fiúgyermeket, a CREED ház leendő vezetőjét, az OL Oliviát takarja, Mr. Creed lánygyermekét, a cég tehetséges dizájnerét, végül az FA nem más, mint Fabienne, Erwin és Olivia édesanyja.

Akár szeretünk hajózni, akár csak a látványát a biztonságos partról, a CREED Erolfa a tenger minden fenségességét egy gyönyörű üvegbe sűríti.

Escentric Moleculestől Escentrik 01

escentric

Harmadik ajánlatunk escentric moleculestől Escentrik 01. Az escentric molecules először meglep, aztán megbabonáz. Először is, felfújva a bőrre, általában nem érzünk semmit. És később se biztosan. Azonban mégis sorban fogjuk kapni a dicséreteket, észrevételeket másoktól, hogy milyen isteni illatunk van.

Feromonszerű hatást gyakorol a körülöttünk lévő emberekre. Aztán később talán a mi orrunkat is megcsapja a melengetően érzéki, puha fás illat. De ahogy megtörténik, úgy válik éteri megfoghatatlanságával ismét köddé. Soha nem tolakodó, sohasem túl sok. A titok egy kivételes tulajdonságokkal bíró alapanyag.

Az escentric molecules nemzetközi rajongótábora ódákat tudna zengeni e „hatásról”, hogyan szólították le őket idegen emberek az utcán, arról érdeklődve, milyen parfümöt viselnek.

Az üzlet: Neroli