Az illatok bűvöletében – Parfümkalauz férfiaknak – III.rész

1876

A férfi szépségápolás megkoronázása a parfüm. Igényes öltözékhez, frissen borotvált archoz, finoman manikűrözött körmökhöz egy igazán kellemes, megfelelően kiválasztott illat dukál.

Kalauzunk 4 különböző férfitípust mutat be 4 héten át, melynek segítségével az erősebbik nem képviselői is elsajátíthatják az illatválasztás csínját-bínját. Harmadik kategóriánk kalandor, bohém, vidám típusú férfiaknak mutatja be a leginkább megfelelő parfümöt. Ez a típus igazán életrevaló, örökmozgó, szereti a kihívásokat, keresi, és könnyen alkalmazkodik a változásokhoz. Az igazán igényes parfümválasztók gondolnak arra, hogy két különböző parfümöt alkalmazzanak más napszakokban. Napközben kevésbé erőteljes illatokat célszerű választani, hisz akkor az öltözékünk is visszafogottabb. Leginkább a Gourmand, az ehető, gyümölcsös illatok illenek ehhez a típushoz. Viszonylag fiatal illatcsalád, amelyek fő elemeit „ehető” vagy épp „iható” (pl. abszint) jegyek alkotják. Legnépszerűbbek a gyümölcsös parfümök, melyek 1995 óta terjedtek el. Általában virágos a szívük, de a gyümölcsök – barack, málna, alma, banán, ananász – erőteljesen érezhetők.

Első ajánlatunk a L’Artisan Parfumeur-től a Fou d’Absinthe. Erőteljes aurát árasztó, egyenesen magnetikus hatással bíró „csodalikőr”. Komplex, felettébb markáns parfüm EDP töménységben! A Fou d’Absinthe a függőség, a delírium, a tabuk ledöntésének jegyében fogant – mindabban, amit a legendás smaragdzöld színű ital, az abszint megidéz. A parfüm egyaránt tartalmaz édes, fás bodorrózsát, és gyümölcsnek tetsző fenyőbalzsamot, és száraz fenyőt, csillagánizst.

parfum-2
Második ajánlatunk a Parfums de Marly egyik különleges darabja, a Godolphin. XV. Lajos francia király a Marly-kastélyban három dolognak adózott tisztelettel: a szeretőinek, a lovaknak és a parfümöknek. A Marly-parfümöket a világ legcsodálatosabb lovai ihlették. A híres arab mén, megannyi futamgyőztes paripa őse testesül meg a Godolphinban. Komplex, mély aromák örvénylő harmóniája, erőteljes vonzerő – mégis játékosnak és könnyednek tetszik. Sáfrány és ciprus, középen írisszel és rózsával, alul pedig bőrrel, vetiverrel és cédrussal.

parfum-3
Harmadik ajánlatunk Amouage Parfum: Reflection Man. Számos férfiillat próbálkozik a hideg-meleg, a friss-fűszeres rendkívül vonzó kontrasztjával – azonban roppant kevésnek sikerül ezt megteremteni. A Reflection Man esetében ez valami frenetikusan jól sikerül. Az a fajta parfüm, ami már első fújáskor elbűvöl, utána nemhogy unalmassá válna, hanem egyre inkább függővé tesz.
parfum-4

Alkalomra, estélyre, buliba mindenképp erőteljesebb, karizmatikusabb illatot válasszunk, mely egész este körülleng minket. A Diptyque megalkotta az igazán bohém férfi esti parfümjét, a 34 blvd Saint Germain-t. Számtalan árnyalat, értékes fák és gazdag balzsamok – az összetevők kivételes egyensúlyt alkotnak. Egy mesterien kimunkált nagyon is vonzó parfüm született a cég mágikus és különleges történelmének zálogaként. A diptyque különleges illatait a természet és az alapítók, személyes élményei inspirálták. A márka hű rajongói között van Elton John, Karl Lagerfeld, Lauren Bacall, Kristen Scott Thomas és Catherine Deneuve.

 

parfum-5

Cikksorozatunk utolsó részében az érzéki, sármos, csábító férfiaknak ajánljuk a hozzájuk leginkább illő parfümöket. Tartsatok velünk jövő héten is!