Az illatok bűvöletében – Parfümkalauz férfiaknak – II.rész

4219

A férfi szépségápolás megkoronázása a parfüm. Igényes öltözékhez, frissen borotvált archoz, finoman manikűrözött körmökhöz egy igazán kellemes, megfelelően kiválasztott illat dukál.

Kalauzunk 4 különböző férfitípust mutat be 4 héten át, melynek segítségével az erősebbik nem képviselői is elsajátíthatják az illatválasztás csínját-bínját. Második kategóriánk a sikeres, energikus, magabiztos manager típusú férfiaknak mutatja be a leginkább megfelelő parfümöt. Ez a típus igazi ambiciózus, mind munkáját, mind magánéletét tekintve. Kedvenc összeállítása az öltöny-nyakkendő, tudatosan építi kapcsolatait, s minden lépését alaposan megfontolja. Ragaszkodik a márkás luxus termékekhez, ruha neműkhöz, kiegészítőkhöz, s ez fontos szerepet játszik a megítélésében is.

Az igazán igényes parfümválasztók gondolnak arra, hogy két különböző parfümöt alkalmazzanak más napszakokban. Napközben kevésbé erőteljes illatokat célszerű választani, hisz akkor az öltözékünk is visszafogottabb. Ehhez a típushoz leginkább a fás illatok illenek, melyek többnyire száraz hatásúak, olyan jegyek a meghatározó alkotóelemeik, mint a szantálfa, a pacsuli, a cédrus, és az egyik kedvenc férfias komponens, a vetiver. Első ajánlatunk egy klasszikus Creed parfüm. Az Umbra példaértékű szignatúraillat a kifinomult és már élettapasztalattal rendelkező uraknak.

umbra

Második ajánlatunk egy igazi olasz különlegesség a Profumum Roma Antico Caruso parfümje. Az Antico Caruso a régi szabóságok és borbélyüzletek hangulatát idézi, a rég elfeledett úriemberek bőrébe bújtat. Lüktető citrus, finoman édes mandula, és meleg fák. A hagyományosan vett jó ízlés, az úriemberek férfias nyugalmának státuszszimbóluma. A tradicionális borbélyüzlet miliője. Az Antico Caruso-val egy letűnt világ kel életre a maga olasz módján.

parfum-3
Harmadik ajánlatunk Trumper férfias, magabiztos esszenciája, az Eucris, egy tekintélyt parancsoló illat. Azon ritka illatok egyike, mely kifogástalan ízlésről, stílusról árulkodik még akkor is, ha nem veszünk fel hozzá öltönyt. A Trumper Eucris olyan erővel mossa le az eldobható tucatillatokat a porondról, hogy nem tehetünk mást, mint fejet hajtunk. Az Eucris hírneve oly mérvű, hogy számos irodalmi műben jelenik meg; például Ian Fleming népszerű irodalmi alakjának, James Bondnak is a kedvenc illata.

eucris
Alkalomra, estélyre, buliba mindenképp erőteljesebb, karizmatikusabb illatot válasszunk, mely egész este körülleng minket. A Creed megalkotta az igazán karizmatikus férfi esti parfümjét, az Aventust. Olivier Creed mesterparfümőr legújabb alkotását egy történelmi császár viharos élete ihlette, aki háborúzott, békét kötött és szerelembe esett – aki lóháton lovagolt a győzelembe. A Napóleon ihlette parfüm arra született, hogy megünnepelje mindazt, ami egy férfit sikeressé tesz. A kiváló alapanyagokat Erwin Creed válogatta és gyűjtötte be a világ számos tájáról, az esszenciákat ezután a francia műhelybe szállították, ahol apa és fia – a mesterparfümőr, Olivier Creed és Erwin Creed – szakértő keze között, a tradicionális módszereket alkalmazva megszületett az Aventus.

aventus

Cikksorozatunk következő részében a kalandor, bohém, vidám típusú férfiaknak ajánljuk a hozzájuk leginkább illő parfümöt. Tartsatok velünk jövő héten is!

forrás: http://www.parfumneroli.hu/parfum-ferfi/#scentgroup_29