Az egész akadémia gyászolja a 18 évesen elhunyt kézist, Nikolettet

1098

Dunaújváros — Hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt Horváth Nikolett (†18).

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia fiatal játékosa kisgyermekkora óta kézilabdázott, az élete volt a sport, csapatát pedig a második családjának tekintette.

„Akadémiánk osztozik a család gyászában, a játékost saját halottjának tekinti, temetéséről intézkedik” – írta közleményében a klub hivatalos honlapja.

Nikolett életének utolsó öt évét végigkísérték a tragé­diák. Édesapja 2011-ben munkabalesetben súlyosan megsérült. Egy évre rá édesanyjánál gyógyíthatatlan betegséget diagnosztizáltak az orvosok. Bár küzdött a kór ellen, 2014 januárjában elhunyt. Nem sokkal később Nikolettnél gerincvelő-megnagyobbodást találtak. Mindez a gerinc környéki idegeket nyomta, ezért a lány deréktól lefelé lebénult. A klub vezetői, csapattársai és a szurkolók folyamatosan biztatták, támogatták, s visszavárták őt a pályára. Megműtötték, sugárterápiás kezelést kapott, szervezete azonban sajnos feladta a küzdelmet a betegséggel szemben.

 

in-memorian

 

Az együttes legutóbbi EHF-kupa-mérkőzése előtt csapattársai, valamint az ellenfél, az Érd játékosai is gyertyagyújtással és virággal emlékeztek meg.

forrás: blikk.hu