A legtöbb ember úgy gondolja, hogy az Amerikai pitbull terrier egy vérszomjas fajta. Semmilyen esetben sem szabad a gyermeket felügyelet nélkül hagyni, egy ilyen “gyilkológéppel”. De ez az édesanya pontosan ezt tette. Fogja a kisbabáját, és otthagyja egy ilyen fajta kutyával.

 

k1

 

Azonban az igazság az, hogy ez a “veszélyes állat” olyan szelíd, mint a bárány. Az egyetlen dolog, amit ez a kutya tesz a kisbabával az, hogy megöleli és vigyáz rá.

A kutya tulajdonosa arra kér mindenkit, hogy harcoljunk a kutyák agresszióra nevelése ellen.

Kevesen tudják, hogy a pitbull igazából született családi kutyafajta. Erős védő ösztönnel rendelkeznek, különösen a gyermekek iránt. Ezeket a kutyákat nagyon könnyű megszeretni.

A köztudatban csak azért tartják őket harci kutyáknak, mert az emberek arra nevelik őket. Sokan még mindig a harcot összetévesztik a sporttal. Csak az erős állkapocs miatt választják ki őket erre a célre. De ő igazából nem erre született.

ERRŐL TUDNIA KELL  Ezek az aranyos állatok mind gond nélkül meg tudnának ölni

 

k2

 

 

k3

 

Minden kutyából lehet agresszív vérebet nevelni, és ha valaki erre neveli őket, akkor nehéz változtatni, mert a kutyákban a trauma örökre megmarad, még akkor is, ha szerető gazdára talál, de nem lehetetlen. Akamara egy példa arra, hogy a kutyákat másként is lehet nevelni.

 

k4

 

Amikor hozzám került ez a kutya, rendkívül alultáplált volt. Fájdalmas fülgyulladásban szenvedett és a kutya verekedtetés traumát okozott neki. De sok türelemmel és szeretetet lassan maga mögött hagyta a régi multját. Ő egy ragyogó példa arra, hogy óriási különbség van a kutyák tulajdonosai között. Mert egyik kutya sem gyilkosnak született, hanem inkább a gazdája!

 

k5

 

Ezek a képek egyértelműen bizonyítják, hogy a kutyáknak is szerető gazdára van szükségük, nem pedi agresszív, barátságtalan emberekre. Akamara szerencsés volt, mivel az új gazdája segített neki, hogy visszanyerje igazi énjét.

Mi a véleményed?

 

Hozzászólás