A sírásnak több köze van a szexualitáshoz, mint gondolnád!

2257

“Szoktál sírni a számítógép előtt? Ha igen, oszd meg a könnyeidet másokkal! Söpörjük ki az internetről a magamutogató, meztelen fotókat,legyen ez a net új pornója!” Ezzel a felhívással próbál egy kissé bizarr, de vitathatatlanul új trendet indítani egy francia lány az interneten.

620x0

A 20 éves Dora Moutot magányos, szomorú pillanatait webkamerával örökítette meg, majd a képeket vadidegenekkel osztotta meg a világhálón. Kezdeményezéséhez pár nap alatt 70 ezren csatlakoztak, és pityergős fotók ezrei lepték el a Facebook-ot és a Thumblr-t. Az ötletgazda szerint a “Könnyek a webkamerák előtt” fantázia nevet viselő új őrület azért működik, mert a sírás látványa mindenkit megérint.

620x0 (1)

“Az emberek ilyenkor egyszerre éreznek kíváncsiságot, fájdalmat, sőt, valamiféle belső izgatottságot is. A sírásnak ugyanis sokkal több köze van a szexualitáshoz, mint az gondolnánk. A nő első számú fegyvere és gyengeségének szimbóluma a sírás. Arról nem is beszélve, hogy a férfi ettől erősebbnek, dominánsabbnak érzi magát.

A sírás egyfajta kitárulkozás, annyi különbséggel, hogy ilyenkor nem a tested, hanem a lelked meztelen. A dolog nem veszélytelen, hiszen ezzel gyengeséget mutatsz, amivel aztán bárki visszaélhet. Lássuk be, a világ ma már egy olyan hely, ahol bármi megtörténhet. Az interneten pillanatok alatt botlasz bele perverz, pornográf képekbe. Nem gondolom, hogy az embereket meg lehet változtatni, de kíváncsi vagyok a közösségi média formáló erejére.

620x0 (2)

Szerintem egy szomorú arc látványa hasonlóan kifejező, de kevésbé pusztító, mint a vad meztelenség” – mondja a mozgalom indítója.

A fiatal lány gondolatait elolvasva, azért egy kérdés jogosan merülhet fel mindannyiunkban, mégpedig az: mit is nevezünk valójában perverziónak?

(forrás: ripost)