A nők által tapasztalt öregedési hatások egyike a belső szerveket tartó medencei kötőszövetek gyengülése, ami miatt a szervek lejjebb ereszkedhetnek. A méhsüllyedés a leggyakoribb, de a jelenség előfordulhat a hólyaggal és a gyomorral is.

Minden negyedik 60 év feletti hölgy szenved süllyedéstől, ami fájdalommal, gyakori vizeléssel vagy inkontinenciával, hasi puffadással és közösülés közbeni kellemetlenséggel járhat. A nyugati orvoslás műtétet javasol a megereszkedett szervek felemeléséhez, Te azonban egy jóga pozitúrával megakadályozhatod, sőt, akár vissza is fordíthatod a prolapszust.

 

gyertya-nagy

 

Gyakorolja a tarkóállást (gyertya) naponta kétszer öt percig: Feküdj hanyatt, és két karoddal támaszd meg a derekad, majd emeld fel a lábfejed, lábad, a csípőd és a hátad függőleges pozícióba úgy, hogy a hát felső szakaszára és a válladra támaszkodj.

Eleinte támaszul hívhatod a falat, de próbáld meg fokozatosan megerősíteni a medencei izmaid, amíg ezt a pózt segítség nélkül meg tudod csinálni. További előnye, hogy a vért az agyba vezeti. Milyen okos!

Hozzászólás