A magassarkút viselő nők jobbak az ágyban

2791

Érdekes felfedezéssel állt elő nemrég egy olasz urológus, aki azt állítja, hogy a magassarkú cipőknek a közhiedelemmel ellentétben sokkal több jótékony hatása van, mint negatív. Állítása szerint nem káros a nők egészségére, viszont hatékonyan javítja a szexuális problémákat és fokozza a szexuális aktivitást.

Korábban rengeteg rémhír terjedt el a magassarkú cipő káros hatásairól – a tyúkszemtől a skizofréniáig. Egy újabb kutatás szerint a magas sarok – kivéve talán a tűsarkat – nem csupán a medence izmait fejleszti, hanem jótékonyan hathat szexuális életünkre is. Mindezt egy olasz urológus, Maria Cerruto állítja, aki 66 ötven év alatti nőt vizsgált ezzel kapcsolatban. Ahogy a doktornő fogalmaz – ideje kiállni a magassarkú mellett – és felállni a magassarkúra!

1254831668

Kutatásai során ugyanis megállapította, hogy azok a nők, akik a földtől 15 fokos szögben elemelkedve járnak, nos az ő testtartásuk a helyes. A lapos talpú cipőt viselő nőknek éppen ezért sokkal kevésbé aktívak a medenceizmaik. Tehát a magas sarkú cipő jótékony hatással van a medence táji szervekre és jótékonyan befolyásolja az altáji izmok működését – a hólyag, a belek és a méh izmai tartoznak ide -, amelynek bizonyítottan fontos szerepe van a szexuális aktivitásban. Ezek a területek fontos részét képezik a női testnek, ám a szülést követően gyakran vesztik el rugalmasságukat.

Vannak ugyan olyan gyakorlatok, amelyekkel fejleszthetőek ezek az izmok is, de Cerruto doktornő azt reméli, felfedezése ennél egyszerűbb megoldást kínál.

(forrás: egeszegtukor)