A Kegel-gyakorlatok és az intimtorna a medencefenék izmait tornáztatja. Elsősorban szülés utáni regenerációhoz vagy időskori inkontinencia kezelésére ajánlják, de van egy nagyon kellemes „mellékhatása” is: elképesztően jót tesz a szexuális életednek! A legtöbb gyakorlatot akár a munkahelyeden vagy a buszon is végezheted: itt a részletes útmutató!

1.    Előkészítés

Az első pár napban annyi a feladat, hogy pisilés közben próbáld meg néhány másodpercre „elzárni a csapot”, akár többször is. Ha egy alkalommal akár négyszer vagy ötször is meg tudod csinálni, körülbelül 10-12 másodpercre, akkor máris sokkal edzettebbek lettek az izmaid odalent!

620x0 (5)

Hanyatt fekve, felhúzott lábakkal próbáld összeszorítani a hüvelyed és a végbeled körüli izmaidat – ha megy, akkor külön-külön. Tarts meg a szorítást 5 másodpercig, aztán lazíts, majd kezdd újra!

2.    Gyakorlás egyedül

Ahhoz, hogy megismerd a pontos mechanizmust, használd az ujjaidat!Feküdj hanyatt, óvatosan vezesd az egyik ujjad az hüvelyedbe és szorítsd meg! Így érezni fogod, hogy pontosan hol és mennyire vagy erős.

Fontos, hogy a gyakorlat közben lazítsd el a hasizmaidat – most nem azoknak kell dolgozniuk!

Később próbáld meg a hüvelyed külső, majd belső, mélyebben fekvő izmaidat külön is megmozdítani, aztán tornáztatni.

620x0 (6)

Ha ráérzel a kellő mozdulatokra, később bárhol, bármilyen helyzetben csinálhatod őket – természetesen már az ujjad segítsége nélkül. Mehet az edzés ülve, állva, séta közben

ERRŐL TUDNIA KELL  Férfi és nő így tud egyszerre elélvezni

minél többet csinálod, annál hamarabb leszel istennő odalent!
Ha szexuális izgalmat érzel közben, ne jöjj zavarba és ne csodálkozz: mostugyanazt csinálod, ami egyébként az orgazmus alatt önkéntelenül történik a testeddel!

3.    Gyakorlás párban

Kérd meg a kedvesed, hogy segítsen: akár az ujjával, akár más testrészével vesz részt az edzésben, mindkettőtöknek nagyon fog tetszeni! Kérd meg, hogy mesélje el, mikor és pontosan hol érez szorítást! Próbáld váltogatni a helyeket, mármint a hüvelyeden belül, hogy kiderüljön, melyik mozdulatot kell még többet ismételned a fejlődéshez!

620x0 (7)

A Kegel-gyakorlatokat férfiaknak is melegen ajánlják az orvosok: a merevedési zavarokat és a korai magömlést is eredményesen lehet kezelni velük!

4.    Haladóknak

Ha már elég fejlett a testtudatod és az izomzatod, megpróbálhatod kitolni, majd beszívni a kedvesed kezét vagy mását – kizárólag a hüvelyed izmaival! Hidd el, teljesen elcsavarod a fejét a mutatvánnyal!

Ha éppen nem vagytok kettesben, gyakorolhatsz gésa-golyókkal is. A gésa-golyó két-három összefűzött gyöngyből áll, amikben belül egy súly mozog.Először fekve, aztán álló helyzetben próbáld őket megtartani, aztán megmozdítani a testeden belül! Kezdetben talán lehetetlennek tűnik a dolog, megéri a fáradozást – a távol-keleti szexművészet nagymesterévé válhatsz!

web620

Ha komolyan foglalkoznál a kérdéssel, vagy úgy érzed, hogy az egészséged érdekében van szükséged a tornára, kérd szakember segítségét, aki egy tanfolyamon pontosan megtanít a gyakorlatok helyes kivitelezésére!

(forrás: ripost)

Hozzászólás