A Kegel-gyakorlatok és az intimtorna a medencefenék izmait tornáztatja. Elsősorban szülés utáni regenerációhoz vagy időskori inkontinencia kezelésére ajánlják, de van egy nagyon kellemes „mellékhatása” is: elképesztően jót tesz a szexuális életednek! A legtöbb gyakorlatot akár a munkahelyeden vagy a buszon is végezheted: itt a részletes útmutató!

1.    Előkészítés

Az első pár napban annyi a feladat, hogy pisilés közben próbáld meg néhány másodpercre „elzárni a csapot”, akár többször is. Ha egy alkalommal akár négyszer vagy ötször is meg tudod csinálni, körülbelül 10-12 másodpercre, akkor máris sokkal edzettebbek lettek az izmaid odalent!

620x0 (5)

Hanyatt fekve, felhúzott lábakkal próbáld összeszorítani a hüvelyed és a végbeled körüli izmaidat – ha megy, akkor külön-külön. Tarts meg a szorítást 5 másodpercig, aztán lazíts, majd kezdd újra!

2.    Gyakorlás egyedül

Ahhoz, hogy megismerd a pontos mechanizmust, használd az ujjaidat!Feküdj hanyatt, óvatosan vezesd az egyik ujjad az hüvelyedbe és szorítsd meg! Így érezni fogod, hogy pontosan hol és mennyire vagy erős.

Fontos, hogy a gyakorlat közben lazítsd el a hasizmaidat – most nem azoknak kell dolgozniuk!

Később próbáld meg a hüvelyed külső, majd belső, mélyebben fekvő izmaidat külön is megmozdítani, aztán tornáztatni.

620x0 (6)

Ha ráérzel a kellő mozdulatokra, később bárhol, bármilyen helyzetben csinálhatod őket – természetesen már az ujjad segítsége nélkül. Mehet az edzés ülve, állva, séta közben

ERRŐL TUDNIA KELL  Ez lehet az oka, ha nem jön a várva várt gyönyör!

minél többet csinálod, annál hamarabb leszel istennő odalent!
Ha szexuális izgalmat érzel közben, ne jöjj zavarba és ne csodálkozz: mostugyanazt csinálod, ami egyébként az orgazmus alatt önkéntelenül történik a testeddel!

3.    Gyakorlás párban

Kérd meg a kedvesed, hogy segítsen: akár az ujjával, akár más testrészével vesz részt az edzésben, mindkettőtöknek nagyon fog tetszeni! Kérd meg, hogy mesélje el, mikor és pontosan hol érez szorítást! Próbáld váltogatni a helyeket, mármint a hüvelyeden belül, hogy kiderüljön, melyik mozdulatot kell még többet ismételned a fejlődéshez!

620x0 (7)

A Kegel-gyakorlatokat férfiaknak is melegen ajánlják az orvosok: a merevedési zavarokat és a korai magömlést is eredményesen lehet kezelni velük!

4.    Haladóknak

Ha már elég fejlett a testtudatod és az izomzatod, megpróbálhatod kitolni, majd beszívni a kedvesed kezét vagy mását – kizárólag a hüvelyed izmaival! Hidd el, teljesen elcsavarod a fejét a mutatvánnyal!

Ha éppen nem vagytok kettesben, gyakorolhatsz gésa-golyókkal is. A gésa-golyó két-három összefűzött gyöngyből áll, amikben belül egy súly mozog.Először fekve, aztán álló helyzetben próbáld őket megtartani, aztán megmozdítani a testeden belül! Kezdetben talán lehetetlennek tűnik a dolog, megéri a fáradozást – a távol-keleti szexművészet nagymesterévé válhatsz!

web620

Ha komolyan foglalkoznál a kérdéssel, vagy úgy érzed, hogy az egészséged érdekében van szükséged a tornára, kérd szakember segítségét, aki egy tanfolyamon pontosan megtanít a gyakorlatok helyes kivitelezésére!

(forrás: ripost)

Hozzászólás