A kardiológus közel 100 éves és mai napig kirobbanó formában van. Elárulta titkát!

1632

Van olyan ember a világon, aki a 100.-ik életévéhez közeledve még mindig aktívan dolgozik? Munkája pedig nem kis odafigyelést és koncentrációt igényel, hiszen orvos.

 

Ellsworth Wareham jóval túl a 90-en is saját kezűleg készítette el a házát övező kerítést, hiszen úgy gondolta, hogy minek szakembert hívni, ha ő maga is meg tudja csinálni. Az energikus öregúr, miután befejezte a kerítésépítést, másnap bement a kórházba, és megoperálta az ötven éves páciensét.

A nyitott szívműtét tökéletesen sikerült.
“Mindig is tudtam, hogy orvos szeretnék lenni, éreztem, hogy ez az én hivatásom. Soha nem kételkedtem benne, hogy jó szakmát választottam-e”-nyilatkozta Wareham.

Több, mint 60 évvel ezelőtt az idős férfi úgy döntött, hogy épp itt az ideje egy drasztikus életmódváltásnak. Orvosként nagyon sok mindent látott már, szemtanúja volt annak, hogy hogyan teszi tönkre a szív-és érrendszert a dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás, a sok zsíros hús, és a cukrok.

Sokféle dolgot hallott már a húsfogyasztás káros hatásáról, ezért úgy döntött, hogy ő maga fogja megvizsgálni, hogy mi igaz ebből, és mi nem. Különböző kísérletek elvégzése után arra a következtetésre jutott, hogy az állati zsiradékokban levő fehérjék nagyon megnövelik a vér koleszterinszintjét. Wareham arra az elhatározásra jutott, hogy kiiktatja étrendjéből az állati zsiradékokat tartalmazó élelmiszereket.

Hosszú és energikus életének a másik nagy titka, hogy napi 8-9 órát alszik, és reggel 5-kor már talpon van. Állítása szerint a legjobb, ha naponta kétszer étkezünk. Reggelire mindenképp ajánlatos sok teljes kiőrlésű gabonát fogyasztani, de a maundulatej sem maradhat ki az étrendből. Az idős orvos nagyon sok időt tölt a kertben, imád füvet nyírni, és rózsákat, díszcserjéket metszeni. Szabadidejében pedig sokat van a családjával is.

“Mindigis érdekelt a dolgok eredetének feltárása, szerettem kideríteni, hogy mi, hogyan keletkezik. Kíváncsi voltam arra is, hogy hogyan működik az emberi szervezet valójában. Számos kutatást végeztem, elsősorban azért, hogy önmagam számára bebizonyítsam, hogy hogyan működik a világ, ami körbevesz.

Még mindig sok mindent nem tudok, de az biztos, hogy most legtöbb energiámat arra fektetem, hogy élvezzem az életet”-mondta a 100 éves orvos.

Szerző: tudasfaja.com