Az orvostudomány drasztikusan fejlődött az elmúlt néhány évtizedben. Az orvosok órák, vagy akár percek leforgása alatt diagnosztizálnak egy pontos betegséget és megtalálják a megfelelő kezelést.

De vannak olyan esetek, amik egyszerűen dacolnak a logikával és feladják a leckét még a legtapasztaltabb egészségügyi szakembereknek is. Amikor Lyndee Brown Pellettiere-Swapp (Phoenix, Arizona, USA) kómába esett, pontosan egy ilyen ügyről beszélünk. 2016. Februárjában Lyndee összeesett a házában. Amikor a fia Steven rátalált, azonnal hívták a mentőket. Mire Lyndee a kórházba ért, mély kómába esett.

12 hosszú nap után a családja és az orvosok valamiféle választ vártak. Több tesztet hajtottak végre rajta, de úgy tűnt, hogy Lyndee agya nem funkcionál. Hihetetlen, de a 45 éves Lyndee valójában tudatában volt mindennek, ami körülötte történik: “Emlékszem, amikor egy orvos kinyitotta a szemem, ellenőrizte és azt mondta a családnak, hogy én nem reagálok semmire” emlékszik vissza.

Követve az orvosuk tanácsát, a család egy rendkívül nehéz döntést hozott, miszerint lekapcsolják a gépeket, amelyek életben tartották Lyndee-t. A rokonok egyenként bementek hozzá, hogy végső búcsút vegyenek tőle. Az utolsó, aki bement az a férje volt, aki nem adta fel a reményt: “Azt akarom, hogy harcolj, azt akarom, hogy harcolj” ismételte. Lyndee hallotta a szavait, és kétségbeesetten próbált beszélni.

Aztán egyszer csak hirtelen magához tért, és kiáltotta: “Én egy harcos vagyok!”

ERRŐL TUDNIA KELL  A kutya kétségbeesetten figyeli, ahogy a gazdája meghal. Néhány nap múlva felfedezte őt valaki másban.

Az egész család hitetlenkedve bámult. Ez egy lenyűgöző, szinte mágikus pillanat volt, melyet soha nem fognak elfelejteni.

Lyndee szeretné megosztani tapasztalatait másokkal, hogy ne adják fel a reményt, és ne kövessék el ugyanazt a hibát: “Csak azért, mert valaki nincs a tudatánál, nem jelenti azt, hogy nem hall. Tehát beszélni kell a szeretteinkhez, ha ebben a helyzetben van. Hallani fogja.”

Ez a történet megmutatja, ha nem adjuk fel a reményt, bármi megtörténhet. Harcolni kell!

Hozzászólás