Nem könyökölünk az asztalon, és udvariasan kezet fogunk, ha valakivel megismerkedünk, de a mai általánosan betartott illemszabályoknál sokkal több létezik, amelyek mára valamiért feledésbe merültek, és nem számítanak udvariatlanságnak. Nézzük, mennyivel lett könnyebb az életünk az évek során!

A jobb kezünkbe köhögünk, pedig csak a bal kézbe illene

Amikor tüsszentünk, vagy köhögünk, azt tudjuk, hogy a zsebkendőnket vagy a kezünket illik a szánk elé tenni, na de melyiket? Az etikett szerint a balt, merthogy a jobbal fogunk kezet, integetünk, vagy küldünk puszit.

A jobb vállunkon hordjuk a táskát, és a szék hátuljára akasztjuk, pedig a földre kellene tenni

Hogy a jobb kezünkkel tudjunk kezet fogni, a táskát a balba kéne fogni, míg üléskor a táska rendeltetési helye a jobb oldalunkon, a földön van.

Rossz módon ülünk le

Ahhoz, hogy egy hivatalos vacsorán ne ütközzünk össze leüléskor a többiekkel, székünket mindig a bal oldalról kell megközelíteni, majd onnan jobbra lépni és leülni.

A sót bors nélkül adjuk tovább

A só és a bors olyan, mint egy házaspár, együtt járnak, nem szabadna tartóikat elválasztani egymástól. Ne feledjük, mindig jobbra adunk tovább!

ERRŐL TUDNIA KELL  Ezért van az, hogy senkit sem lehet megvigasztalni, ha elveszti azt, akit szeret.

Rosszul tapsolunk

A helyes tapsolás úgy néz ki, hogy a szolidan bal kezünkbe tapsolunk a mellkasunk magasságában, nem az arcunk előtt, főként nem valaki más arca előtt.

Fogalmunk nincs, melyik a legjobb hely az autóban

Minden autóban a hátsó, jobb oldali ülés a legjobb hely, ez az, amit meg kell hagynod a főnöködnek, vagy bárkinek, akt megbecsülsz, ha előbb szállsz be.

Hogyan szálljunk be az autóba villantás nélkül?

Először le kell ülni az ülésre, csak aztán beemelni a lábakat, természetesen minél zártabban, hogy elkerüljük a villantást.

A barátunkra mutogatunk

Beszéd közben lehet mutogatni, de soha nem arra a személyre, akivel épp beszélsz. Ha a tömegben kommunikálni akarsz egy távolabb lévő barátoddal, nyitott tenyérrel ints.

A forgóajtóba csak úgy beesünk, pedig illetlenség közel kerülni a hölgy hátsójához

Az etikett szabályai szerint engedjünk előre mindenkit az ajtóban, de ez alól kivételt jelent a forgóajtó, ott nekünk kell először belépnünk. Ugyanis udvariatlanul közel kerülhetünk a másik hátuljához, miközben az ajtót neki kell nyomni, hogy forogjon.

Hozzászólás