Nem könyökölünk az asztalon, és udvariasan kezet fogunk, ha valakivel megismerkedünk, de a mai általánosan betartott illemszabályoknál sokkal több létezik, amelyek mára valamiért feledésbe merültek, és nem számítanak udvariatlanságnak. Nézzük, mennyivel lett könnyebb az életünk az évek során!

A jobb kezünkbe köhögünk, pedig csak a bal kézbe illene

Amikor tüsszentünk, vagy köhögünk, azt tudjuk, hogy a zsebkendőnket vagy a kezünket illik a szánk elé tenni, na de melyiket? Az etikett szerint a balt, merthogy a jobbal fogunk kezet, integetünk, vagy küldünk puszit.

A jobb vállunkon hordjuk a táskát, és a szék hátuljára akasztjuk, pedig a földre kellene tenni

Hogy a jobb kezünkkel tudjunk kezet fogni, a táskát a balba kéne fogni, míg üléskor a táska rendeltetési helye a jobb oldalunkon, a földön van.

Rossz módon ülünk le

Ahhoz, hogy egy hivatalos vacsorán ne ütközzünk össze leüléskor a többiekkel, székünket mindig a bal oldalról kell megközelíteni, majd onnan jobbra lépni és leülni.

A sót bors nélkül adjuk tovább

A só és a bors olyan, mint egy házaspár, együtt járnak, nem szabadna tartóikat elválasztani egymástól. Ne feledjük, mindig jobbra adunk tovább!

Rosszul tapsolunk

A helyes tapsolás úgy néz ki, hogy a szolidan bal kezünkbe tapsolunk a mellkasunk magasságában, nem az arcunk előtt, főként nem valaki más arca előtt.

Fogalmunk nincs, melyik a legjobb hely az autóban

Minden autóban a hátsó, jobb oldali ülés a legjobb hely, ez az, amit meg kell hagynod a főnöködnek, vagy bárkinek, akt megbecsülsz, ha előbb szállsz be.

Hogyan szálljunk be az autóba villantás nélkül?

Először le kell ülni az ülésre, csak aztán beemelni a lábakat, természetesen minél zártabban, hogy elkerüljük a villantást.

A barátunkra mutogatunk

Beszéd közben lehet mutogatni, de soha nem arra a személyre, akivel épp beszélsz. Ha a tömegben kommunikálni akarsz egy távolabb lévő barátoddal, nyitott tenyérrel ints.

A forgóajtóba csak úgy beesünk, pedig illetlenség közel kerülni a hölgy hátsójához

Az etikett szabályai szerint engedjünk előre mindenkit az ajtóban, de ez alól kivételt jelent a forgóajtó, ott nekünk kell először belépnünk. Ugyanis udvariatlanul közel kerülhetünk a másik hátuljához, miközben az ajtót neki kell nyomni, hogy forogjon.