6 indok, amiért a nők orgazmust színlelnek

1843

Egy új, fontos (bár kényelmetlen) témájú kutatás végre megtalálta azokat az okokat, amelyek miatt a nők orgazmust szimulálnak. A tény maga nem okoz nagy meglepetést, az viszont annál inkább, hogy más és más miatt játsszák el a nők, hogy elérték a csúcsot a behatolás és az orális szex közben!

5e30aee061bb4185599f6d88ef62f769cfd280a5

Az Archives of Sexual Behavior című szaklapban publikált felmérés során 350 nő vallott arról, hogy miért színészkedik az ágyban.

Közösülés alatt négyféle okot mondtak a leggyakrabban:

1. hogy ne sértsék meg a partnerük érzéseit

2. mert nem biztosak abban, hogy valóban orgazmust élnek-e át

3. hogy hamarabb túl legyenek a dolgon

4. hogy így fokozzák  a saját izgalmi állapotukat (hátha önbeteljesítő jóslatként működik a dolog: végül is bármi bejöhet!)

620x0

Az viszont sokkal érdekesebb, amiről az orális szex alatti orgazmus-színlelésről állítottak. A partner egója és a saját izgalmuk ebben a helyzetben is nagyon fontos, de van még valami:

így akarják oldani az orális szex miatti szorongásukat, mert sokaknak ez túlságosan intim és kiszolgáltatott helyzet

– illetve leplezni akarják a tényt, hogy számukra több idő kell az orgazmus eléréséhez, ami egyébként teljesen normális!

b91f7efe487528ce5bc158cb358dcb120817a4e8

A szakemberek nem győznek emlékeztetni mindenkit arra, hogy nem létezik egységes szabály! Nincs időkorlát, ami megszabná, hogy milyen gyorsan vagy lassan kéne elmennünk, ahogyan nem létezik “normális” vagina sem: mindenkié más és más!

Azzal nem segítesz magadon, ha a partnered csődörnek érzi magát: ha őszinte vagy és elmondod, hogy neked máshogy jó vagy több időre van szükséged, hamarabb célt érsz. Az orgazmust ugyanis mindenki megérdemli! 

(forrás: ripost)