Több ezer magyar ember kell fel éjszaka azért, hogy wc-re menjen, legalább egyszer. 50 emberből körülbelül kettőnek egy vagy több alkalommal kell kimennie a mosdóba. Nem tudnak utána pihenni és gyakran nehezen jön ismét álom a szemükre.

 

Néhány esetben már kórósnak is nevezik ezt,  nocturiának azaz éjszakai vizelési ingernek hívják.  Ha előfordul, hogy Önnek az éjszaka folyamán több mint 2 alkalommal ki kell mennie pisilni, akkor tanácsos felkeresnie orvosát. De mielőtt ezt tenné, javasoljuk hogy próbálja ki az alábbi tippeket és szabaduljon meg végleg a problémától.

 

1.Igyon kevesebbet

Lefekvés előtt néhány órával igyon kevesebbet. Leginkább vízre gondolunk itt, de más folyadék fajta, mint például a kávé, a tea vagy az alkohol vízhajtó hatású.

1477919415

PIXABAY

 

2. Étel

A gyümölcsök, zöldségek, a leves sok folyadékot jelent a szervezet számára és emiatt kell wc-re menni. Este 18 óra után már ne fogyasszunk ezekből, így majd lesz ideje este kipisilni ezt mielőtt aludni menne.

1478076978

PIXABAY

 

3. Egy szokás, amit tartson meg

Lehet a húgyhólyagot is edzeni. Azt is ki lehet próbálni, hogy a pisilések között egyre nagyobb szünet  tartunk és így a húgyhólyag megszokja, hogy több vizeletet tartson meg. Tehát a pisilés nem mindig előzi meg az éjszakai vizelési problémát. Csak akkor menjen ki, ha tényleg kell.

1478076994

MÅBRA

 

4. Orvosságok

Nézze át a gyógyszereit. Némelyik gyógyszer is okozhatja azt, hogy többször kell mennie vizelni, mert ez az orvosság mellékhatása.

1478077046

TOPSY

 

5. Még mindig nem múlt el?

Ha éjszaka többször is ki kell mennie vizelni, akkor ez más betegségnek az előjele is lehet. Ha a fenti tippek közül egyik sem segít, tanácsos felkeresnie az orvosát. Fontos az ilyen jeleket komolyan venni, lehet húgyhólyaggyulladás, cukorbetegség, szívprobléma, székrekedés, idegrendszeri zavar vagy nőgyógyászati probléma is állhat a háttérben.

1478077063

TIDNINGENSHAPEUP

Nem könnyű felismerni a probléma okát, de mind az 5 tipp segíthet. Van Önnek esetleg más tippje? Kérjük ossza meg velünk a megjegyzések között!

Hozzászólás