5 település a világon, ahol fizetnek az embereknek azért, hogy ott lakjanak!

843

Kevesen tudják, de léteznek a Földön olyan települések, ahol extra juttatással motiválják az embereket arra, hogy ott lakjanak és dolgozzanak. Ha te sem akarnál hinni a szemednek, az alábbiakban összeállítottunk egy listát, amely kellő mennyiségű bizonyítékkal szolgál.

 

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

Meríts belőle ihletet, amennyiben új dolgokat próbálnál ki az életben, vagy éppen csak egy remek lehetőségre várnál! Ne kattints el, talán itt találod majd meg álmaid melóját!

Detroit, Michigan állam, Amerikai Egyesült Államok – a Nyugat Párizsa néven is emlegetett városban egy olyan társadalmi program zajlik, ami a Challenge Detroit címet viseli, és 2500 dollárt ajánl fel azoknak, akik oda költöznek és ott vállalnak munkát!

Alaszka, Amerikai Egyesült Államok – ha imádod a telet, a hófödte tájat és a csendet, ami téged körülvesz, akkor ez a vidék lesz számodra a mennyország! Alaszka meleg otthonod lesz, még akkor is, ha kint tombolnak a mínuszok. Ráadásul a kormány még fizet is neked azért, hogy ott élsz, az egyedüli feltétel csak az, hogy legkevesebb 1 évre szerződj.

Niagara vízesés, New York állam, Amerikai Egyesült Államok – íme egy újabb lehetőség arra, hogy olyan helyen élhess, amitől eláll a lélegzeted, és még fizetnek is érte! Az ottani kormány ugyanis 7000 dollárt ajánl fel két évnyi ottéléséért és munkálkodásért cserébe.

Ponga, Asturias tartomány, Spanyolország – a spanyolhon észak-keleti részén fekvő városka egyike az ország legrégebbi településeinek. Hogy magához vonzza a fiatalokat és növelje a gazdasági mutatókat, Ponga önkormányzata 3000 euróval jutalmaz mindenkit, aki odaköltözik. Ráadásként pedig további 3000 euró jár minden egyes gyerekért, akit a bevándorló kismamák ott hoznak a világra!

Curtis, Nebraska állam, Amerikai Egyesült Államok – érdekes ajánlattal csábítja magához ez a kisváros a lakóit: ingyen szállást biztosít számodra, neked csupán annyi a dolgod, hogy egy kiváló ötlettel szolgálj a helybéli infrastruktúra és kultúra fejlesztésére.

Te melyik lehetőséget választanád?

Hozzászólás