Sokszor észre sem veszed, milyen éles a nyelved, és egy-egy szóval mennyire bántó tudsz lenni? Erre általában az ismerőseid vagy egy kamera felvétele hívja fel a figyelmed. Íme, a mondatok, amikkel akaratlanul is megbánthatod a párod, és rombolod az önbizalmát.Mostantól tudatosan figyelhetsz ezekre.

620x0 (6)

1. “Mi a baj veled?”

A kérdés helyett akár a péniszét is feldarabolhatnád. Ugyanis

ez a mondat teljes mértékben megsemmisíti az érzést, hogy igazi férfi.

Ha csak egyetlen dolgot kértél tőle, mondjuk, hogy hozzon tejet, de elfelejtette, úgy érezheted, nem figyel rád, és ezt az egyet sem bírta megtenni. De nem direkt csinálta, tényleg kiment a fejéből. A kasztrálás helyett próbáld így: “Tudom, hogy elfelejtetted, de nekem ez olyan érzés, mintha nem figyelnél rám, kérlek máskor jobban figyelj!”

2. “Mégis, mit gondoltál?”

Csak akkor adj tanácsot, ha kéri. A véleményed pedig legyen egyszerű és cseppet sem kritikus. Például, ha elmeséli, hogy az irodában heves vitába keveredett az egyik kollégájával, ne ess neki, hogy mekkora idióta volt. Higgadtan meséld el neki, te mit csináltál volna ebben a helyzetben.

3. “Csak ennyit csináltál?”

Bár elvárnád, de nem szabad elfelejtened, hogy a férfi nem gondolatolvasó. Ha felajánlja, hogy kitakarít, amíg te vásárolsz, de amikor hazaérsz, nem tetszik, amit látsz, mert nem jól állnak a díszpárnák, rossz helyen vannak a bútorok, vagy “csak kiporszívózott”, ne üvöltsd le a fejét.Köszönd meg a segítségét, és jusson eszedbe a következő alkalommal, hogy el kell neki mondani, konkrétan, mit csináljon.

620x0 (7)

4. “Ne érj hozzám!”

Ha hulla fáradt vagy, és egyáltalán nincs kedved összebújni, nem ez a legjobb módja, hogy párod tudtára add. Bújj hozzá, lágyan csókold meg, és óvatosan jelezd, hogy most nincs energiád a szexhez.

5. “Szánalmas vagy!”

A teljes kivégzés. Ezzel a két szóval a maradék önbecsülését is lerombolod. Ezt a mondatot jobb kerülni mindenkivel szemben. Ha kedvesed támadóan vagy kritikusan fordul feléd, ne ez legyen a válasz. Beszélgessetek felnőtt módjára és ne dobálózzatok olyan szavakkal, melyek a falhoz szoríthatnak.

(forrás: ripost)

Hozzászólás

ERRŐL TUDNIA KELL  Ez a nagymama fiatalokat megszégyenítő módon pörög a rúdon! - Videó