35 évet kapott a gyerekmolesztáló rocksztár

1774

13 gyerek megerőszakolásáért összesen több mint 30 évre ítélte a bíróság Ian Watkinst, a Lostprophets énekesét. A rocksztár éveken keresztül rontott meg gyerekeket, bűnlajstromán még egy csecsemő megerőszakolása is szerepel, ezt a bíróság összesen 35 évnyi börtönbüntetéssel „jutalmazta”.

ian_watkins

A férfi nem egyedül követte el a rémtetteit, meglepő módon segítője két nő volt, akiket szintén elítélt a bíróság, miután rájuk bizonyították, hogy segítettek Ian Watkinsnek. Azt, hogy a két nő pontosan kicsoda, nem lehet tudni, mindössze annyi nyilvános róluk, hogy segítette a rockernek abban, hogy erőszakoskodjon a szóban forgó 13 gyerekkel. A bűntársak 14, illetve 17 évnyi börtönt kaptak, vagyis jóval olcsóbban megúszták, mint Watkins.

A Lostprophets énekese a vád szerint éveken keresztül folyamatosan követett el ehhez hasonló rémtetteket, melyek közül a legszörnyűbb kétségtelenül az volt, hogy egy kisbabát is megerőszakolt. A bűntettek számára és súlyosságára való tekintettel kapott végül 35 évnyi börtönbüntetést, vagyis jó hosszú ideig lesz rács mögött