34 ujjal született, bekerült Guinness-rekordok az indiai kisfiú

12681

Öröklődő genetikai rendellenessége világhírnevet hozott családjának: az észak-indiai Akshat Saxena születésekor az orvosok összesen 14 felesleges ujjat számoltak össze a kisfiún, amivel az indiai gyermek bekerült a Guinness-rekordok könyvébe, megelőzve a korábbi rekordert, a hatesztendős, 31 ujjal született kínai kisfiút.

34

A kisfiúnak kezenként hét-hét, lábanként pedig tíz-tíz ujja van, ami a szüléskor gyakorlatilag sokkoló látvány volt az édesanya számára, saját bevallása szerint. A család a gyermek születése után nem sokkal megtudta, hogy világrekordról van szó, így gyakorlatilag világhírnévre tettek szert a kis Akshat genetikai rendellenessége révén.

Az úgynevezett polydactilia, avagy sokujjúság olyan genetikai rendellenesség, mely akár öröklődő is lehet. Az indiai kisfiún az orvosok már megkezdték a korrigáló műtétek végrehajtását. A gyermek kezéről, illetve lábáról egyaránt eltávolítják a felesleges ujjakat, majd azokból megpróbálnak megalkotni egy hüvelykujjat a kisfiú számára, mert bár 14 extra ujjal születetett, a kis Akshatnak nincs hüvelykujja.