21 évestől kapjuk az életeket mentő módszert! Íme a kütyü, amivel az óceánok vize tisztítható!

878

Senki számára nem újdonság már, hogy napjainkban a környezetszennyezés globális méreteket ölt. A probléma messze túlnőtt rajtunk, és elhatalmasodott a bolygó felett – tanulmányok és illusztrációk sokasága kering a világhálón azzal kapcsolatban, hogy meg vannak számlálva a Föld napjai.

 

m34

 

Az óceánok hemzsegnek a neylonzacskóktól, vízi állatok pusztulnak el a vizeink minősége és a szennyezettsége miatt. Így jogos, ha megfogalmazódik bennünk a kérdés: miért vártuk meg, hogy idáig fajuljanak a dolgok?!

Talán most jött el a pillanat, hogy tegyünk is érte valamit. Egy 21 éves zsenitől érkezik ugyanis az első kézzelfogható megoldás, ami csupán egy szeletnyit fed le a környezetszennyezés tortájából. De ha működik, ez lesz az első konkrét lépés a gyógyulás felé, és talán ösztönözni fog a további lépések megtételére.

Boyan Slat megelégelte nézni a bolygó haldoklását, így kifejlesztette a saját módszerét, amivel át lehet szűrni a nagy vizeket, így el lehet távolítani belőlük az úszkáló kártékony tárgyakat – például a műanyag palackokat és a neylont. A 21 éves fiatalember a The Ocean Cleanup nevű szervezettel dolgozta ki ezt a forradalmias szűrőberendezést, amelynek a prototípusát már tesztelik az Északi-tengeren.

Ha bejön a számítás, és valóban működőképes a rendszer, 2020-ra a szennyezés ezen fajtáját kihúzhatjuk arról a bizonyos listáról, amelyet már régen a kezünkbe kellett volna vennünk. Nézd meg te is, hogy működik!