10 tény: Úton a mai emberhez 1.

1055

Az emberiséget nagy kiterjedésben érték a tudományos felfedezések és ha nem is örökké, de huzamosabb ideig befolyásoltak minket ezek az innovációk. Egyik találmány követte a másikat, egyik cáfolatára jött a másik.

Az emberiség hosszú utat tett meg, mire elért oda ahol most van. Pillanatnyi helyzetünk vagy túl, vagy alul van értékelve. Emberi jogainkat vagy szabadságunkat a mostani tény halmazok boncolgatni fogják, hanem utat mutat, hogy miért robotokra van szükségünk, hogy biztonságban élhessünk, vagy, hogy mikor-mi által változtak meg igényeink.

Amivel itt foglalkozunk, azok  a múltbéli találmányok, fejlődések, esetleg katasztrófák, vírusok és minden egyéb olyan más dolgok, amelyek fontos funkciókat láttak el a 2013-ban is a táplálék lánc tetején trónoló ember és társadalmának kialakulásában.

 

Tudtad, hogy a felnőtt emberi szervezetben 206 csont található, míg egy gyereknek 300? Ahogy növekedünk egyes csontjaink összeforrnak.

A bolhák testük magasságának a 130 szorosát képesek megugrani. Emberi szempontból ez azt jelentené, hogy egy 180 centiméteres ember 237 métert tudna ugrani. Két laza ugrással akár az Empire State Building (381 méter) tetejére is feljuthatnánk.

A bolygón legveszélyesebb állata a közönséges légy, mégpedig a bennük hordozott (más állatoktól összeszedett) nyavalyák miatt, nincs olyan állat aki veszélyesebb lenne náluk.

A kígyók igazi húsevők, mert semmi mást nem esznek csakis más állatokat. Nem esznek semmilyen féle növényi anyagot.

A világ legnagyobb kétéltűje az óriás szalamandra. Akár másfél méter hosszúra is megnőhet.

A legkisebb csont az emberi testben a kengyelcsont, amelyek a fül közepén találhatóak. Ez körülbelül 0.28 centiméter hosszú.

A leghosszabb sejt az emberi testben a motoros neuron. Akár 1,37 méter hosszú is lehet és az alsó gerinctől a nagy lábujjig fut.

Nincsenek mérges kígyók Maine-ben.

A kék bálna képes akár 188 decibel erejű hangokat kiadni. Ez a leghangosabb hang, amit egy élő állat képes produkálni és úgy 852 kilométerről is lehet hallani.

A Dél és Közép-Amerika nyílméregbékai a legmérgezőbb állatok a világon.

Hozzászólás