10 szokás, ami károsítja az agyad, kerüld őket messzire!

904

Az  agyunk az egyik létfontosságú szervünk. Felelős minden testfunkciónkért, valamint a szervezet különböző részeihez vezető és onnan érkező üzenetek szállításáért.Az agy egészségének megőrzése több, mint fontos, ha aktív egészséges életet akarunk élni.  Van azonban 10 olyan szokás, amely negatívan befolyásolhatja az agyat, ha rendszeresen folytatod őket:

Ezek a következők:

Unalom vagy magány

A Neuroplasticitás néven ismert kifejezés az agy azon képessége, hogy felmérje rugalmasságát, amely megőrzi az emlékeket, és az alkotás folyamtáért is felel. Az unalom, és a magány csökkenti az agy rugalmasságát.

Ha nem reggelizel

Tudnod kell, hogy a reggeli a legfontosabb étkezés a nap folyamán, és ha nem eszel reggelit, akkor elveszíted a legoptimálisabb időt, amikor a szervezet  a legtöbb tápanyagot és energiát igényli.  Reggeli nélkül lassíthatod az anyagcserét, és az agy végül lelassul, és elveszíti éberségét.

Mobiltelefonok gyakori használata

Mobiltelefon melletti alvás megszakíthatja a legfontosabb időszakot, amit az agy pihenéssel tölt az elektromágneses mezők miatt, amelyeket a mobiltelefon sugárzása okoz. Egyes kutatások alapján a különböző mobil eszközökből származó sugárzás zavart, fejfájást, rákot okozhat.

Gyógyszerek rendszeres fogyasztása, különösen az agyat is érintő gyógyszereké

Ha valamilyen betegségünk van, akkor az immunrendszer keményen dolgozik a szövődmények és a súlyosbodás ellen. A betegség kezelése meghosszabbítja a gyógyulást és növeli az agyi problémák esélyeit és lehetőségeit.

Túl sok evés, vagy ideges evés

A túlzott táplálkozás egészségtelen anyagcseréhez vezet, és nem utolsó sorban az elhízás egyik leggyakoribb oka. Gyakran eszünk túl sok olyan ételt is, amely nem tartalmaz elegendő tápanyagot. Az ilyen táplálékok azonban csökkentik az agy teljesítményét, és végül előfordul, hogy agyi rendellenességet eredményeznek.

Visszahúzódó, vagy nagyon zárkózott személyiség

Nagy különbség van a verbális kommunikáció, valamint az írásos kommunikáció közt, mivel ez a két kommunikációs forma az agy különböző részeit használja fel. A szocializáció és a másokkal való interakció hiánya valójában szorongáshoz és bizalmatlansághoz vezethet, ami az agy egészségét is károsítja.

Rendszertelen és nem elegendő alvás

Rendszeres és minőségi alvás a legfontosabb az  egészségünk szempontjából, és ebbe beletartozik az agyunk is. Amikor alszunk, az agy teljesítménye olyan tevékenységekből áll, mint az emlékek tárolása és a méreganyagok eltávolítása.

Dohányzás

A  dohányzás valóban károsíthatja az idegek egészségét és életképességét, valamint a sejtmembránokat az agy középső részében.  Az agynak ez a része felel mind a finom, mind pedig a globális motorikus funkciókért. Mindazonáltal az egészséges étkezéssel visszafordíthatóak ezek a káros hatások.

Túlzott cukorfogyasztás

Rendkívül káros a szervezet minden sejtszövetére a túlzott cukorfogyasztás, sőt a cukros ételek még Alzheimer-kórhoz is vezethetnek.

A légszennyezésnek való kitettség

Felfedezték, hogy a légszennyezés valóban kognitív károsodáshoz és agyzsugorodáshoz vezethet. Minden, amit az ember belélegzik, hatással van az egészségére, amely bekerül a bőrünk alá és eléri a véráramot, az hatással van minden egyes szervre, különösen az agyra.